Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Volkswagen Touran flink onder handen genomen


image/jpeg

 

12-04-2010 - In navolging van de nieuwe Sharan, heeft Volkswagen nu ook de Touran compleet vernieuwd. De nieuwe Volkswagen Touran is voorzien van een neus die geheel aansluit bij de overige modellen en hij krijgt de beschikking over vijf nieuwe motoren.

De Volkswagen Touran is een groot succes, want sinds de introductie in 2003 zijn er al 1.13.000 exemplaren van deze midi-MPV verkocht. De ingrijpend gewijzigde, nieuwe versie heeft alles in zich om dat succes een passend vervolg te geven. Om te beginnen komt het kenmerkende Volkswagen design dankzij de strakker gesneden voor- en achterzijde nu nog duidelijker tot uiting. Toch zitten de belangrijkste wijzigingen onderhuids. Zo is de nieuwe basismotor tegenwoordig een 1,2-liter TSI. Deze krachtbron levert 105 pk en een koppel van 175 Nm, maar belangrijker is dat het gemiddelde brandstofverbruik op slechts 6,4 l/100 km uitkomt. Ook wordt de nieuwe Touran leverbaar als TDI BleuMotionTechnologies, die met zijn 105 pk sterke 1.6 TDI een verbruik van 4,6 l/100 km noteert en daarmee de zuinigste zevenzitter is. Voor de Touran zijn in totaal 12 motoren beschikbaar. Deze zijn stuk voor stuk voorzien van directe brandstofinspuiting en turbo- of compressortechnologie. Het vermogensspectrum reikt van 90 pk tot 170 pk.

Hightech assistentie
In zijn nieuwste gedaante is de Touran tevens te leveren met een keur aan innovatieve assistentiesystemen. Hij is bijvoorbeeld de eerste MPV in zijn klasse die beschikbaar is met bi-xenonkoplampen. Ook een verder verbeterde versie van het automatische inparkeersysteem Park Assist, het nieuwe radio-navigatiesysteem RNS 315 met touchscreen, de ‘Rear-View-Camera’ die achteruit inparkeren makkelijker maakt, het adaptieve onderstel DCC en een zeer groot panoramadak met schuif-/kantelfunctie behoren tot de mogelijkheden. De nieuwe Touran wordt in het najaar op de Nederlandse markt verwacht. Er is dan keuze uit vijf od zeven zitplaatsen en uit de uitvoeringsvarianten Trendline, Comfortline, Highline en Cross. De exacte specificaties zijn, evenals de prijsstelling, nog niet bekend.

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer