Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Onthuld - Volvo V60


 

05-07-2010 - Kort voordat de nieuwe S60 bij de dealers in de showroom verschijnt, heeft Volvo nu de stationvariant van zijn compleet nieuwe zakensedan officieel gepresenteerd. De fonkelnieuwe Volvo V60 combineert alle eigenschappen van de S60 met een ruime bagageruimte en een stijlvol design. De eerste modellen verschijnen rond de herfst van dit jaar op de markt.

De onderstelexperts van Volvo hebben de rijeigenschappen van de nieuwe V60 fijngeslepen met dezelfde passie en benadering als bij de ontwikkeling van de volledig nieuwe S60. Het resultaat is een echte stationwagon met rijeigenschappen die volledig overeenkomen met
de sportieve uitstraling. Volvo’s nieuwe stationwagon is leverbaar met keus uit twee onderstellen. Voor de Europese markt is het nieuw ontwikkelde ‘dynamic-chassis’ standaard. Voor sommige andere markten is het ‘touring-chassis’ standaard en het dynamic-chassis een optie. Het verschil tussen de twee onderstellen zijn de schokdempers en de voorste en achterste subframes. Zo is het touring-chassis wat zachter afgesteld.

Geraffineerd
Als aanvulling op de twee chassisvarianten zijn alle versies van de V60 leverbaar met het optionele, actieve FOUR-C-onderstel. Dit chassis is verbeterd om meer controle en comfort te kunnen bieden dan bij voorgaande Volvo’s. De software van het All Wheel Drive-systeem is aangepast zodat de vierwiel aangedreven versies (AWD is standaard voor de T6 en optioneel voor de D5 met automatische transmissie) van de nieuwe V60 optimaal kunnen profiteren van het nieuwe chassis. Tijdens het ontwikkelingsproces werkte het chassisteam gelijktijdig aan de nieuwe V60 en de volledig nieuwe S60. Het resultaat zijn verbeteringen en aanpassingen aan alle belangrijke details die de rijeigenschappen van de auto beïnvloeden, zoals een verbeterde besturing, stijvere vering en meer demping van het onderstel dan bij voorgaande Volvo’s. De V60 leent het prachtige interieur van de S60, maar dan gecombineerd met een bagageruimte van minimaal 430 liter.

 


Pedestrian Detection
Zoals in de S60 is natuurlijk ook de V60 voorzien van het zogenoemde Pedestrian Detection met full auto brake. Dit system kan, zodra de bestuurder niet tijdig reageert, een aanrijding met een voetganger voorkomen tot een snelheid van 35 km/h. Bij hogere snelheden ligt de nadruk op het zoveel mogelijk verminderen van de snelheid voordat het ongeluk plaatsvindt. De snelheid kan dan met maximaal 25 km/h omlaag worden gebracht. Uit statistieken blijkt dat snelheid een belangrijke rol speelt in de gevolgen van een ongeval. Een lagere impactsnelheid betekent een significante verkleining van de kans op ernstige verwondingen. City Safety behoort eveneens tot de omvangrijke veiligheidsuitrusting. Hiermee remt de auto automatisch als de bestuurder niet op tijd reageert als een voorligger vaart vermindert of stopt.

Benzine
In het eerste productiejaar is de nieuwe Volvo V60 leverbaar met keuze uit diverse diesel- en benzinemotoren, met vermogens variërend van 115 pk (DRIVe) tot 304 pk (T6). Laatstgenoemde haalt zijn kracht uit een 3,0-liter zes-in-lijn en accelereert in 6,6 seconden van 0-100 km/h. Ook nieuw is de 2.0T die een vermogen van 203 pk levert. Deze krachtbron is niet alleen erg efficiënt, maar doet de V60 ook in een kleine acht seconden van 0-100 km/h sprinten. Later in het eerste productiejaar wordt een 240 pk sterke 2,0-liter turbo (T5) aan het gamma toegevoegd. Als laatst zijn er ook nog twee nieuwe 1,6-liter turbomotoren die door het leven gaan als T3 (150 pk) en T4 (180 pk). De 2.0T, T5 en T4 zijn leverbaar in combinatie met Volvo’s Powershift-zestraps automaat of een handbediende zesbak. De T3 heeft af fabriek een handbediende transmissie.

Diesel
Ook is er keuze uit twee vijfcilinder turbodiesels. De krachtige D5 met twee turbo's produceert 205 pk en 420 Nm. Verder is er de nieuw ontwikkelde 2,0-liter D3-dieselmotor met 163 pk en 400 Nm. De nieuwe vijfcilinder 2.0D is in principe dezelfde motor als de huidige 2.4D, maar de cilinderinhoud is teruggebracht voor een nog lager brandstofverbruik. Beide turbodiesels zijn leverbaar met keuze uit een zestraps automaat en een handbediende zesbak. In het eerste productiejaar volgt een DRIVe-versie van de nieuwe V60. Deze variant is voorzien van een 1,6-liter dieselmotor met 115 pk en 270 Nm en alleen leverbaar in combinatie met een handgeschakelde zesbak.

 

 

 


 

 


  

| Disclaimer