Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan introduceert 370Z 40th Anniversary


 

07-06-2010 - Nissan grijpt het veertigjarig bestaan van de Z-reeks aan om een speciale 40th Anniversary Edition van de 370Z te presenteren. 370 ervan zijn bestemd voor Europa.

 

De basis voor de 370Z en de eerdere 350Z werd gevormd door de in 1969 geïntroduceerde 240Z. Het veertigjarig bestaan van de Z-reeks viert Nissan daarom met een speciaal jubileummodel: de 370Z 40th Anniversary.

Rood
De gelimiteerde versie 40th Anniversary onderscheidt zich door deels rode lederen bekleding en de rode remklauwen. Het leer op het stuurwiel, de middenconsole en de kniesteunen is afgewerkt met rode stiksels. Het logo 40th Anniversary is gestanst in het leer op de rugleuning van de stoelen en op de achterzijde prijkt een badge met dezelfde aanduiding.

Rijk uitgerust
Vanbuiten is de Nissan 370Z 40th Anniversary verder te herkennen aan antraciete lichtmetalen 19-inch wielen. Tot de complete uitrusting behoort tevens het navigatiesysteem Nissan Connect Premium met een touchscreen display, een harde schijf, een USB-/iPod-aansluiting, Bluetooth en de mogelijkheid dvd-films te bekijken via de display van het navigatiesysteem. De 40th Anniversary is leverbaar in de kleur Diamond Black en het exclusief voor de deze jubileumuitvoering bestemde Metal Quartz. Hij staat voor € 58.350,- in de prijslijst.

Aanpassingen modeljaar 2010
Meer nieuws op het vlak van de 370Z betreft een aantal aanpassingen voor het modeljaar 2010. Zo is de sportcoupé nu standaard uitgerust met Uphill Start Support, dat het wegrijden op een helling vergemakkelijkt. Bij alle uitvoeringen is de oranjekleurige kilometertellerverlichting vervangen door een beter afleesbare witte verlichting en er is een pollenfilter in het klimaatsysteem opgenomen. Andere noviteiten zijn de matte afwerking van de lichtmetalen 18-inchwielen en de automatische vergrendeling van de portieren bij het wegrijden. Wie kiest voor een geïntegreerd navigatiesysteem krijgt routebegeleiding van Nissan Connect Premium. De aangepaste V6 motor voldoet nu aan de Europa5-emmissienorm, maar dit heeft wel tot consequentie dat er drie pk minder voorhanden is (328). Hier staat tegenover dat de CO2-uitstoot wel is gedaald met 1 g/km naar 248.

 


  

| Disclaimer