Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan e-NV200: Gamechanger in bedrijfswagensegment


image/jpeg

De vernieuwde Nissan e-NV200 combineert de eigenschappen van de prijswinnende Nissan NV200 met die van de toonaangevende Nissan Leaf. Het resultaat is een volledig elektrisch aangedreven bestelwagen boordevol innovatieve technologie en functionaliteit.

Na ruim 15.000 verkochte exemplaren sinds de lancering in 2014 gaat de volledig elektrische Nissan e-NV200 een stap verder. Het emissievrije model is vanaf komend voorjaar in Europa leverbaar met een grotere actieradius dankzij het nieuwe accupakket van 40 kWh. Daarmee biedt de Nissan e-NV200 een 60 % grotere actieradius op een enkele acculading – tot wel 280 km volgens NEDC-norm – met een ongewijzigde laadcapaciteit. De single-shift transmissie en Hill Start Assist zorgen daarbij voor een prettig en veilig rijgedrag.
Het grotere rijbereik op een acculading en nieuwe connectiviteitsvoorzieningen maken van de Nissan e-NV200 een echte gamechanger in het segment van de lichte bedrijfswagens. De elektrische bestelwagen speelt zowel voor Europese ondernemingen als voor Nissan een belangrijke rol bij het reduceren van de CO2-emissie in stadscentra, die veroorzaakt wordt door distributie van goederen door het beroepsvervoer. Nissan maakt 100 % elektrische distributie en groepsvervoer overal mogelijk met de vernieuwde e-NV200, die wel honderd kilometer verder kan rijden op een enkele acculading dan de vorige e-NV200 met 24 kWh-batterij.
De nieuwe 40 kWh-batterij van de elektrische Nissan e-NV200 vergroot het rijbereik tot 280 km volgens de NEDC-norm (onder voorbehoud van homologatie). Dit betekent een toename van ruim 60 % ten opzichte van de vorige generatie. Het stelt bestuurders in staat langer door te rijden, geholpen door het uitgebreide Europese CHAdeMO Quick Charging-netwerk.
Gareth Dunsmore, Director Electric Vehicle bij Nissan Europe: ‘Bedrijfswagens hebben een grote impact op de luchtkwaliteit en verkeersdrukte, vooral in stadscentra. De e-NV200 helpt de CO2-uitstoot te verlagen zonder dat bedrijven en beroepschauffeurs worden belemmerd in hun werkzaamheden. Als ‘s werelds toonaangevende fabrikant van elektrische voertuigen zet Nissan zich in om bedrijven en consumenten te helpen een duurzamere toekomst te creëren. De e-NV200 speelt hierin een sleutelrol.”

Ruim en veelzijdig
Er is keuze uit twee varianten: de e-NV200 Van en de e-NV200 Evalia. Beide modellen bieden een veelzijdig interieur waarin rekken, bakken en stoelen op verschillende manieren kunnen worden geconfigureerd. Tevens is de laadruimte van de e-NV200 eenvoudig toegankelijk dankzij de lage tildrempel van slechts 52 cm boven de grond.
De laadruimte biedt een inhoud van 4,2 m³, voldoende voor twee europallets en goed voor een belading van maximaal 751 kg. Met wijd openslaande achterdeuren en schuifdeuren aan weerszijden is de e-NV200 eenvoudig en snel te beladen. Door de rugleuning van de voorste passagiersstoel neer te klappen, ontstaat aan handig tafeltje, terwijl binnen handbereik van de bestuurder veel bergvakken te vinden zijn.
De Nissan e-NV200 Evalia is ideaal voor personenvervoer. Het is momenteel de enige volledig elektrisch aangedreven zevenzitter op de Europese markt en zeer interessant voor taxi- en shuttlediensten. Dankzij het veelzijdig in te delen passagierscompartiment is er ook volop ruimte voor bagage of gereedschap.

De Nissan e-NV200 is leverbaar vanaf komend voorjaar. De orderboeken van het introductiemodel, de 2.Zero Edition – leverbaar als bestelauto (Van) en als zevenpersoons Evalia (personenauto) – zijn geopend.
  

| Disclaimer