Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissans nieuwe crossover heet Juke!


image/jpeg

 

07-01-2010 - Nissans nieuwe compacte crossover heeft officieel de naam Juke meegekregen. De nieuwe Nissan Juke is geïnspireerd op de eerder gepresenteerde Qazana Concept en hij wordt op 10 februari officieel onthuld. Vervolgens is hij op de autosalon van Genève in maart voor het eerst ‘live’ te zien.

 

De Nissan Juke vormt voor kopers een nieuw alternatief voor de traditionele, compacte hatchbacks. De auto is geïnspireerd op de Qazana Concept, die goed werd ontvangen op de autosalon van Genève in 2009. Klantonderzoek van Nissan heeft uitgewezen dat een aanzienlijk deel van de potentiële kopers van een kleine of compacte auto niet kan slagen. Zij kunnen geen keus maken uit de weinig vernieuwende hatchbacks die te veel op elkaar lijken.

Klanten
“De Nissan Juke is ontworpen en ontwikkeld om die klanten een alternatief te bieden voor de gebruikelijke compacte hatchback,” zegt Simon Thomas, vice president sales & marketing bij Nissan Europe. “We weten dat er veel consumenten zijn die een auto zoeken met een aantrekkelijk uiterlijk, veel rijplezier en gebruiksvriendelijkheid, zonder dat de auto er minder handig of praktisch van wordt. Daarmee is de Juke een uniek aanbod in zijn klasse. Nissan heeft met de Qashqai al aangetoond dat het publiek warmloopt voor de crossover en dat willen we met de Nissan Juke voortzetten. We hebben er alle vertrouwen in dat de Juke een nieuwe groep consumenten naar Nissan brengt, net zoals de Qashqai dat heeft gedaan.”

Crossover
De Nissan Juke is de vierde crossover in Nissans Europese aanbod. In Europa is de Qashqai verantwoordelijk voor de grootschalige introductie van Nissan als fabrikant van crossovers. De Juke wordt samen met de Qashqai, de Qashqai+2 en de Note gebouwd in Nissans fabriek in Sunderland in Engeland. Hij wordt in het Nissan-gamma tussen de Note en de Qashqai gepositioneerd en de verkoop zal in oktober van start gaan.


  

| Disclaimer