Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan heeft nieuwe Micra geprijsd


 

 

24-09-2010 - We konden in maart op de autosalon van Genève al kennismaken met de nieuwe Micra, en in november staat-ie in de showrooms. Nissan heeft nu ook de vanafprijs vrijgegeven voor de compacte stadsauto, die iets meer dan 11 mille bedraagt.

 

Het compleet nieuwe model is nog steeds onmiskenbaar een Micra door de typerende gebogen daklijn en de rondingen. Aan de voorzijde valt de grille op, die uit twee lagen is opgebouwd en lekker fris oogt. Minder in het oog springend, maar wel functioneel, zijn de
boemerangvormige profielen in het dak. Deze moeten voor een lager brandstofverbruik en minder resonanties in het interieur zorgen. Qua afmetingen is hij iets in lengte gegroeid (zes centimer) iets lager geworden en 25 kg afgevallen. De toegenomen lengte heeft het mogelijk gemaakt om de wielbasis groter te maken. Dit heeft niet alleen een grotere interieurruimte tot gevolg, maar ook een verbeterde wegligging. Ook het nieuwe V-platform heeft voor een beter weggedrag gezorgd. Dit is een stuk lichter en steviger, waardoor ook de botsveiligheid beter is geworden. De Micra is bovendien standaard voorzien van twee frontale airbags en zij- en gordijnairbags.

Driecilinders
Op motorisch gebied heeft Nissan ook niet stilgezeten. Zo krijgt de Micra de beschikking over twee hagelnieuwe 1,2-liter driecilindermotoren. De lichtste heeft nog altijd 80 pk en 108 Nm en stoot 115 gram CO2 uit. Medio 2011 komt er ook een versie met een compressor, die 98 pk en 142 Nm levert. Ondanks deze stevige waardes blijft de CO2-uitstoot beperkt tot slechts 95 g/km. Hierdoor is deze variant vrijgesteld van wegenbelasting én BPM. Dit model is hiermee ook toegetreden tot de ‘happy few’ waarvoor 14% bijtelling geldt. De motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, maar kunnen ook uitgerust worden met een CVT-transmissie.

Drie uitvoeringen
De Micra is uit te voeren als Visia, Acenta of Tekna. De standaarduitrusting (Visia) is al behoorlijk compleet, met onder meer stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare ramen vóór en ESP. De Acentie biedt hier bovenop nog een audiosysteem, airco en cruisecontrole. Met de compleetste Tekna-uitvoering beschikt de koper over Nissan Connect – een navigatie- en audiosysteem – en Parking Slot Management, dat parkeerplaatsen ‘scant’ en berekent of de Micra in het gaatje past. Op de optielijst staan onder meer Intelligent Key, een glazen panoramadak, een regensensor, een start-/stopknop en een boordcomputer. De levering van de Micra start vanaf november. De prijslijst begint bij 11.200 euro voor de 1.2 Visia.


  

| Disclaimer