Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuw - Nissan NV200


image/jpeg

 

Met de introductie van de NV200 breidt Nissan het aanbod lichte bedrijfsauto’s uit. Kenmerkend voor deze nieuwe generatie is de mix tussen personenautotechniek en bedrijfsautofunctionaliteit, waardoor de Nissan NV200 breed inzetbaar is. De NV200 biedt een laadvolume van 4,2 m3, twee schuifdeuren en een hoog comfortniveau.

 

De Nissan NV200 is ontwikkeld op basis van een aangepaste versie van het B-platform van de Alliantie Renault-Nissan. Daarbij zijn de ontwerpers van de NV200 erin geslaagd om compacte buitenafmetingen - 4,40 m (lengte), 1,69 m (breedte) en 1,86 m (hoogte) - te combineren met een groot laadvolume. De laadruimte van de NV200 is bijvoorbeeld twee meter lang, ruim voldoende om twee Euro-pallets te kunnen vervoeren. Met een totaalvolume van 4,2 m3 laat de NV200 bovendien zijn belangrijkste concurrenten ver achter zich – waarbij de lage laadvloer het tweede grote pluspunt is. Het laadvermogen bedraagt maximaal 783 kilo. De twee schuifdeuren en dubbele deuren achter maken de laadruimte optimaal bereikbaar.

 

Hoogstaande kwaliteit en comfort

Belangrijke aandachtspunten tijdens de ontwikkeling van de Nissan NV200 waren kwaliteit, comfort en gebruiksgemak. Voor het segment van lichte bedrijfsauto’s is de NV200 dan ook voorzien van een ongebruikelijk royale uitrusting en uitstekende ergonomie. Het ruime interieur telt een groot aantal praktische opbergvakken en beker- en fleshouders. Voorbeelden zijn de handige kaarthouders in de zonneklep en het verborgen opbergvak in het handschoenenkastje, groot genoeg voor een digitale camera of een mobiele telefoon. Uniek in deze klasse is dat de Nissan NV200 optioneel kan worden uitgerust met een achteruitrijcamera. Minstens zo praktisch is Nissans Intelligent Key, die een conventionele contactsleutel overbodig maakt.

 

image/jpeg

 

Chassis en aandrijving

Als bestelauto combineert de nieuwe Nissan NV200 het karakter van een robuust werkpaard met het rijcomfort van een personenauto. Dat is ook te danken aan de verlengde versie van het veelzijdige B-platform, met McPherson-veerpoten voor en de achterwielophanging met enkele bladveer. Deze constructie is niet alleen duurzaam, maar draagt ook bij aan een maximaal laadvolume en een uitgebalanceerd weggedrag. Het remsysteem bestaat uit remschijven voor, ABS met Brake Assist en EBD, en een optioneel elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP).

 

Krachtige diesel

De motor van de Nissan NV200 is verbonden met de voorwielen. Voor aandrijving van de NV200 heeft Nissan een efficiënte benzinemotor en een krachtige diesel in petto. De 1,6-liter benzinemotor wordt ook gemonteerd in modellen als de Nissan Note en Qashqai. Dankzij toepassingen als vier kleppen per cilinder en multipoint-injectie levert deze uit aluminium opgetrokken krachtbron een vermogen van 81 kW en een koppel van 153 Nm. Het brandstofverbruik blijft desondanks beperkt tot 7,4 l/100 km, terwijl de CO2-emissie van 174 g/km ruimschoots binnen de Euro4-emissienorm valt.

 

Pure Drive-badge

Ook de 1.5 dCi-dieselmotor voldoet met een gecombineerde CO2-emissie van 137 g/km aan de Euro4-emissienorm. De viercilinder, met zijn vermogen van 63 kW en koppel van 200 Nm, levert prima prestaties bij een opvallend gunstig brandstofverbruik van 5,2 l/100 km. Net als bij de benzinemotor zorgt een handgeschakelde vijfversnellingsbak voor de overbrenging. Ter illustratie van de gunstige verbruiks- en emissiecijfers draagt de nieuwe NV200 de Pure Drive-badge, die is voorbehouden aan de zuinigste en schoonste modellen in het gamma van Nissan. De Nissan NV200 is vanaf november 2009 leverbaar. De prijzen zijn momenteel nog niet bekend.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer