Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan NV200 uitgeroepen tot International Van of the Year 2010


image/jpeg

 

17-11-2009 - De NV200, Nissans nieuwe compacte bestelauto, is door een jury van 23 Europese vakjournalisten uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2010’.

 

De jury is vooral onder de indruk van het feit dat Nissan een compacte, lichte bedrijfsauto heeft gecreëerd die een nieuwe maatstaf zet op het gebied van laadruimte in verhouding tot de buitenmaten van de auto. “We zijn erg blij met de titel ‘International Van of the Year 2010’. Het is de erkenning van Nissans streven innovatieve, lichte bedrijfsauto’s te produceren die de verwachtingen van klanten overtreffen”, zegt Andy Palmer, senior vice president van Nissan Motor Co., Ltd. “De Nissan NV200 is een universeel voertuig dat ongekende functionaliteit combineert met een uniek en aantrekkelijk design. We bieden onze klanten met deze bedrijfsauto een efficiënt en betrouwbaar bedrijfsmiddel,” zegt Palmer. De NV200 onderscheidt zich van andere modellen in zijn segment door met bescheiden afmetingen de laadcapaciteit van een hogere klasse te bieden. Hij is 4,4 meter lang, 1,86 meter hoog en 1,69 meter breed en biedt een enorme laadruimte met een volume van 4,2 m3. Dat is zo’n 25% meer dan dat van de gemiddelde concurrent. Doordat de laadruimte meer dan twee meter lang is, zijn twee Euro-pallets tegelijk te vervoeren. De laadvloer is bovendien de laagste in zijn categorie, slechts 524 millimeter boven de grond.

Bestelauto
De Nissan NV200 wordt in Nederland uitsluitend geleverd als bestelauto en de verkoop start in januari 2010. De NV200 is momenteel al te koop in Japan, waar de auto met een marktaandeel van 40% direct segmentleider werd. Nissan zal de NV200 wereldwijd produceren. Hij is in Japan reeds in productie en de Europese productielijn start deze maand – de eerste voertuigen voor de Europese markt komen uit Japan. Onlangs kondigde Nissan aan dat het tweede elektrische voertuig dat de fabrikant zal introduceren, een lichte bedrijfswagen is, gebaseerd op de NV200.

image/jpeg


  

| Disclaimer