Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nissan onderstreept groene ambities op Tokyo Motor Show 2009


image/jpeg

 

27-10-2009 - Nissan onderstreept op de Tokyo Motor Show 2009 nog maar eens zijn ambitie om wereldwijd emissievrije voertuigen te introduceren. Behalve de elektrisch aangedreven LEAF presenteert Nissan de Land Glider, een elektrisch aangedreven tweezits studiemodel dat opvalt door zijn grote wendbaarheid en ranke carrosserie. Andere opvallende modellen op de Tokyo Motor Show zijn de Qazana, de ROOX en de NV200 Taxi.

 

De snel naderende marktintroductie van de Nissan LEAF is het ultieme bewijs dat Nissan vooroploopt met de ontwikkeling en productie van emissievrije voertuigen. Nissan is van mening dat de introductie van elektrisch aangedreven auto’s en een toenemend gebruik ervan een van de beste oplossingen is om CO2-emissies te verminderen. De Nissan LEAF is het eerste model van een lijn van elektrisch aangedreven Nissans en vormt een belangrijke mijlpaal in de realisatie van Nissans visie op emissievrije mobiliteit. Natuurlijk blijft Nissan investeren in andere milieuvriendelijke technologie, waarbij het terugdringen van emissies voorop staat. Daarom presenteert Nissan in Tokyo de nieuwe generatie continu variabele transmissie, die compacter en zuiniger is dan de huidige generatie Xtronic CVT.


LEAF
De Nissan LEAF is ’s werelds eerste betaalbare emissievrije auto, speciaal ontworpen voor elektrische aandrijving en lithium-ion-accu’s. Hij biedt plaats aan vijf volwassenen en met een actieradius van 160 kilometer voldoet hij aan de praktische eisen van de moderne automobilist. De LEAF doet zijn naam alle eer aan: zoals bladeren in de natuur de lucht zuiveren, zuivert de Nissan LEAF het rijplezier en de mobiliteit van de uitstoot van schadelijke stoffen. De verwachte introductie van de Nissan LEAF is eind 2010 in Europa, Japan en de Verenigde Staten.

Qazana
De Qazana laat zien hoe een toekomstige compacte Nissan er kan uitzien. Het is een compacte crossover met het stoere silhouet van een SUV, die is ontwikkeld vanuit compleet afwijkende ideeën over hoe kopers over kleine vijfdeursauto’s denken. Het opvallende ontwerp kenmerkt zich door de forse, brede wielkasten die kracht uitstralen. De carrosserie oogt dynamisch, sportief en zelfbewust. De Qazana is een vijfdeursauto waarvan de achterportieren aan de achterzijde scharnieren. Deze kunnen pas worden geopend als de voordeuren zijn geopend. Het glazen dak laat veel daglicht toe in het interieur.


image/jpeg


Land Glider
De Land Glider is een van de jongste telgen van de snel groeiende familie emissievrije Nissans. De elektrisch aangedreven tweezitter valt op door zijn ranke, coconachtige carrosserie. Deze compacte stadsauto ontleent enkele unieke eigenschappen aan de motorfiets, die door zijn enorme wendbaarheid en geringe afmetingen geldt als een ideaal vervoermiddel voor in de stad. Zoals een motorfiets overhelt in bochten, zo kantelt – tot maximaal 17 graden – ook de Land Glider wanneer hij van richting verandert. Hierdoor blijven de inzittenden comfortabel en stevig op hun plaats, ook in snel en scherp genomen bochten. Het ‘leunen’ in de bochten zorgt bovendien voor een opwindende rijsensatie.

ROOX
De Nissan ROOX is een zeer ruime, supercompacte auto met een dynamisch design en een flexibele indeling. Met zijn verrassend ruime interieur, slimme opbergmogelijkheden en elegante design voldoet de Nissan ROOX aan de hoge eisen die worden gesteld aan auto’s in dit segment. Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, is deze supercompacte auto aan weerszijden voorzien van schuifdeuren die op afstand kunnen worden geopend. Dankzij de flexibele indeling van het interieur kunnen de inzittenden overal in de auto comfortabel plaatsnemen zonder dat het ruimtelijke gevoel verloren gaat.

NV200 Taxi
De Nissan NV200 is er ook als taxi. Op het gebied van comfort, gebruiksgemak en ruimte voegt de Nissan NV200 Taxi een nieuwe dimensie toe aan de markt voor taxi’s. Aan de buitenkant is de NV200 Taxi duidelijk herkenbaar als taxi. Zijn lage instap vergemakkelijkt het in- en uitstappen en de cabine biedt veel ruimte en comfort voor de passagiers, ook voor hen in een rolstoel zitten.


image/jpeg


  

| Disclaimer