Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Onthuld - Seat Ibiza Bocanegra


image/jpeg

 

Met de 1200 Sport Bocanegra, die van 1975 tot 1979 van de productieband rolde, creëerde Seat in zijn beginjaren een echt icoon. Ruim dertig jaar later gebruikt het Spaanse merk deze legendarische naam opnieuw, ditmaal voor de nieuwe Seat Ibiza Bocanegra. Vanaf komend najaar is hij in Nederland te bestellen.

 

De Seat 1200 Sport was een tweedeurs sportcoupé, voorzien van een karakteristieke zwarte voorzijde met geïntegreerde kunststof bumpers en vormde een mijlpaal in de geschiedenis van het Spaanse Seat. Het was het eerste model dat compleet werd ontwikkeld in het Seat Technical Centre in Martorell, hij kreeg de naam Bocanegra (zwarte bek) en vormde al snel een icoon. De 1200 Sport Bocanegra was voorzien van een innovatieve styling en leverde uitstekende prestaties. De nieuwe Seat Ibiza voldoet aan alle voorwaarden om de Bocanegra op een passende wijze te herintroduceren.

 

Spectaculair design

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Ibiza Bocanegra eveneens voorzien van een zwart front. Hiermee wordt niet alleen het karakter van de Bocanegra in stand gehouden, maar geeft het de Ibiza een flinke sportieve impuls. In het zwarte ‘masker’ bevinden zich dubbele koplampunits, brede luchtinlaten aan de onderzijde en een grille met honingraatstructuur. Aan de achterzijde maken de dikke bumper met diffusor en centrale uitlaat er ook geen geheim van dat we hier met een unieke en exclusieve Ibiza te maken hebben. Het woord ‘Bocanegra’ staat groot en centraal op de achterklep geschreven. Tevens zijn de spiegelkappen en het zonnedak in glanzend zwart gespoten en is de Bocanegra bovendien te herkennen aan de brede wielkasten, het donker getinte glas en fraaie 17-inch velgen.

 

Uiterst sportief

Het interieur is gebaseerd op die van de FR- en Cupra-uitvoeringen, waarbij diverse details aanzienlijk zijn aangepast. Zo zijn de sportstoelen dikker uitgevoerd en zijn ze voorzien van een speciale stof met rode stiksels met een in rood gestikte letter ‘B’ in het bovenste deel van de stoelen. Ook op het driespaaks stuurwiel met afgeplatte onderkant staat een aluminium hoofdletter B. Verder overheersen verschillende zwarttinten en pronkt het Bocanegra-logo op het instrumentarium. De Ibiza Bocanegra wordt aangedreven door een 1.4 TSI met compressor en turbo, gekoppeld aan een automatische zeventraps DSG-bak. Naar wens kan hij worden geleverd met 150 of 180 pk. Het XDS-systeem, dat ESP en traction control met elkaar combineert, is standaard en moet alle paardenkrachten via een zelfsperrend differentieel naar het asfalt vertalen. De Seat Ibiza Bocanegra is enkel te verkrijgen in ‘Dakota Red’ en ‘Candy White’. Vanaf komend najaar komt hij naar ons land om dankzij de combinatie van unieke eigenschappen een échte liefhebbersauto te worden.


  

| Disclaimer