Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Definitief onthuld ? Honda CR-Z


image/jpeg

 

13-01-2010 - De nieuwe Honda CR-Z heeft op de Detroit Motor Show zijn werelddebuut gemaakt. De sportcoupé (2+2) is ‘s werelds eerste hybrideauto met een handgeschakelde zesbak en daarmee een van de opvallendste nieuwkomers van 2010. De Europese versie van de Honda CR-Z debuteert in maart op de autosalon van Genève.

 

Maandenlang is uitgekeken naar de Honda CR-Z, de eerste betaalbare hybridesportauto ter wereld. Deze uitzonderlijke auto combineert de voordelen van een schone, efficiënte hybrideaandrijflijn met een handgeschakelde zesbak en stijlvolle coupélijnen.

Voor de aandrijving zorgt een 1,5-liter viercilinder benzinemotor die assistentie krijgt van een 14 pk/78 Nm sterke elektromotor. Gekoppeld aan Honda’s hybridetechnologie IMA (Integrated Motor Assist) kan de CR-Z in totaal 124 pk en 174 Nm koppel leveren. Opvallend is zijn lage CO2-uitstoot. Deze bedraagt slechts 117 gram per kilometer. Het brandstofverbruik blijft beperkt tot 5,0 l/100 km.

Omdat elke berijder zijn eigen specifieke wensen en behoeften heeft ten aanzien van het rijgedrag van een auto, heeft Honda een nieuwe dimensie toegevoegd aan de CR-Z. Er is keus uit drie verschillende rijmodi met elk hun eigen motorkarakteristiek. Naar gelang voorkeur en rijomstandigheden wijzigt de bestuurder met een druk op de knop niet alleen de respons van onder meer het stuur en het gaspedaal, maar ook de dynamische prestaties van het hybridesysteem.

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer