Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opel Ampera haalt productiemijlpaal


image/jpeg

 

28-04-2010 - Opel is verheugd met een mijlpaal in de geschiedenis van het merk. Eind april rolde namelijk het eerste pre-productiemodel van de Opel Ampera van de band. De volledig elektrisch aangedreven Ampera wordt in dit stadium nog niet verkocht, maar is louter bedoeld om het productieontwerp te testen.

 

De komende maanden zullen er nog meer pre-productiemodellen van de Opel Ampera gebouwd worden. Deze voertuigen worden niet verkocht bij dealers, maar ze zijn bedoeld om het productieontwerp te testen, goed te keuren en de definitieve software en bedieningselementen uit te werken. Ingenieurs in Europa en de Verenigde Staten gebruiken deze modellen ook om de mondiale rijervaring te perfectioneren. Enkele van deze Ampera’s is slechts een kort leven beschoren, aangezien ze zullen worden gebruikt voor onder meer veiligheidstesten. “We zitten perfect op schema om de Ampera voor de Europese markt later volgend jaar in productie te nemen,” aldus Andrew Farah, vehicle chief engineer voor de Ampera. “We hebben nog heel wat werk voor de boeg, maar voor de teams hier en in Europa is het al een hele mijlpaal om de eerste Ampera’s van de pre-productielijn in te rijden.”

 

2011 in Europa

De Opel Ampera is een elektrische auto met een flinke actieradius. Dat betekent dat hij zestig kilometer zuiver elektrisch kan rijden, voordat een motor-generator bijspringt om de accu op te laden om vervolgens de actieradius te vergroten tot meer dan 500 kilometer. De accu kan worden opgeladen door het laadsysteem van de auto met een stekker in een standaard stopcontact te pluggen. De Opel Ampera wordt eind 2011 in de Europese showrooms verwacht.

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer