Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opel Ampera te bestellen vanaf 42.900 euro


 

15-11-2010 - De plug-in Opel Ampera is sinds 12 november in Nederland te bestellen voor een vanafprijs van 42.900 euro. Eind 2011 start de levering van de eerste exemplaren. 

 

De prijs van 42.900 euro geldt voor de basisuitvoering van de Ampera, waarvan Opel belooft dat die al zeer rijk uitgerust zal zijn. In het interieur bevinden zich in ieder geval al diverse touchscreens die voor een premium uitstraling moeten zorgen. Het geluidssysteem van de toonaangevende audiofabrikant Bose draagt hier nog extra aan bij. Voor slechts 1.600 extra staat een nog rijker uitgeruste Ampera op de stoep. De bovengenoemde prijzen zijn inclusief de kosten van de accu, waar sommige fabrikanten van elektrische/hybride auto’s het leasebedrag van de auto en het gebruik van de accu splitsen. Opel tracht met haar manier misverstanden te voorkomen door de gebruikskosten van de accu in de totaalprijs op te nemen.

e-Pionier
Klanten die een Opel Ampera willen reserveren, kunnen zich nu aanmelden op www.opel-ampera.nl en zo een ‘e-Pionier’ worden. De klant verzekert zich hiermee, op volgorde van inschrijving, van een van de eerste exemplaren. Bovendien kwalificeert de voorinschrijver zich van een vroege proefrit, deelname aan speciale Ampera-activiteiten en de meest actuele nieuwsupdates.

Volledig elektrisch
De Ampera kan veertig tot tachtig kilometer volledig elektrisch rijden door gebruik te maken van de 16 kWh leverende lithium-ion-accu. Opel meldt dat uit onderzoek is gebleken dat tachtig procent van de Europeanen minder dan zestig kilometer rijdt en dus voldoende heeft aan de actieradius van de Ampera in elektrische modus. Raakt de accu echter leeg, dan springt een generator (verbrandingsmotor) bij, die de accu bijlaadt of desnoods de wielen aandrijft. In dit geval kan er maximaal vijfhonderd kilometer worden afgelegd. Het opladen van de Ampera kan via een 230 Volt-aansluiting en duurt drie uur.

 

 


  

| Disclaimer