Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opel Antara grondig aangepakt


 

24-11-2010 - Opel heeft de Antara vernieuwd. De grootste veranderingen bevinden zich onderhuids, maar ook het uiterlijk heeft een opfrisbeurt gekregen.

 

Wat het meest in het oog springt als je de nieuwe Antara met zijn voorganger vergelijkt, is de nieuwe grille. De oplettende kijker ziet ook nog gewijzigde achterlichtunits en 19-inch lichtmetaal. Ook komen er nieuwe exterieurkleuren beschikbaar. Het grootste nieuws schuilt echter onder de kap. Alle motoren voldoen nu aan de Euro 5-emissienorm en zijn krachtiger en zuiniger dan de krachtbronnen uit de vorige Antara.

Krachtiger
Zo hebben veelrijders de keuze uit een 163 en een 184 pk sterke, nieuw ontwikkelde 2.2 CDTI turbodiesel. De minst krachtige levert 36 pk meer dan de 2.0 CDTI die hij vervangt en de krachtigste doet er 34 pk bovenop. De variant met 163 pk beschikt standaard over voorwielaandrijving en een handgeschakelde zesversnellingsbak. De topdiesel verdeelt de kracht standaard over alle vier de wielen en kan met een handbak of automatische transmissie uitgerust worden. De verbeterde 2,4-liter viercilinder benzinemotor levert 30 pk meer dan zijn voorganger, waarmee het totaal op 170 komt. Voor de aandrijving is er keuze uit voor- of vierwielaandrijving, schakelen kan met een handgeschakelde zesbak of automatisch. Opel belooft verder dat de nieuwe Antara door het verbeterde onderstel zowel meer dynamiek als comfort biedt. 

Hill Assist 
Ook binnenin is het één en ander veranderd. Zo is er een nieuwe middenconsole die extra opbergruimte biedt, is het wijzerpaneel gewijzigd en zijn er andere materialen en kleuren voor het interieur gebruikt. Verder behoren een elektrisch parkeerrem en een Hill Assist System tegenwoordig tot de standaarduitrusting. Prijzen van de nieuwe Opel Antara zijn nog niet bekend.

 

 


  

| Disclaimer