Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Opel Astra passeert 100.000 stuks in Europa


image/jpeg

 

16-03-2010 - De nieuwe vijfdeurs Astra heeft in Europa de verwachtingen overtroffen met meer dan 100.000 orders sinds zijn introductie in december 2009. Doordat de nieuwe Astra zo goed is ontvangen, zal er in het tweede kwartaal met een extra shift worden gestart in de fabriek van Opel in Gliwice, Polen.

 

Het nieuwe compacte model van Opel heeft de verwachtingen in Europa nu al met 10% overtroffen. Opel had namelijk gerekend op 180.000 orders voor de nieuwe Astra tijdens zijn eerste volledige verkoopjaar. In Duitsland alleen al lagen de registraties van de nieuwe Astra voor de eerste twee maanden van dit jaar 38% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Hiermee is de Astra het op één na succesvolste model van de compacte klasse in Duitsland. Ook in Nederland is de nieuwe Astra goed uit de startblokken gekomen. Tot op heden noteerde Opel Nederland 4.500 orders. Een groot deel van deze aantallen wordt gerealiseerd dankzij de belangstelling die de zakelijke doelgroep voor de nieuwe Astra heeft. Momenteel is de nieuwe Astra verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback. Een nieuwe stationwagenvariant, de Astra Sports Tourer, zal later volgen.

 

Veel lof

Het succes komt niet onverwacht; Opels nieuwe compacte model oogstte bij de deskundigen al veel lof om zijn design, innovatie en technologie. Nog voordat hij in de dealershowroom verscheen, werd de nieuwe Astra door het Duitse automagazine AutoBild bekroond met het Goldenes Lenkrad (Gouden Stuurwiel). Daarnaast beloonden de drie Nederlandse juryleden van de Car of the Year 2010 verkiezing de nieuwe Astra met een eerste plaats in hun eindrangschikking. In Spanje is de Astra de enige auto ooit die in één jaar drie toponderscheidingen van de autopers behaalde. Zo werd hij door 54 autojournalisten tot beste auto van het jaar in Spanje uitgeroepen in een enquête van de krant ABC. De Astra won de prijs van de lezers van het Spaanse Prensa Ibérica, de krant La Vanguardia en het automagazine Autofáci. En op de Canarische eilanden werd hij tot auto van het jaar 2010 gekroond.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer