Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Opel Corsa ecoFLEX: 3,7 l/100 km en 98 g/km CO2


image/jpeg


3-11-2009 - Vanaf januari 2010 is de nieuwe Opel Corsa ecoFLEX milieuvriendelijker dan ooit. Hij wordt aangedreven door een geavanceerde 95 pk sterke 1.3 CDTI dieselmotor met een turbo met variabele geometrie. Hij levert 28% meer vermogen dan de vorige Corsa ecoFLEX, terwijl het verbruik en de CO2-emissies met zo'n 10% zijn gereduceerd. Deze uitvoering is goed voor een groen A-label en de zakelijke rijder profiteert van het gunstige bijtellingstarief van 20%.


De nieuwe Corsa ecoFLEX illustreert de filosofie van Opel, om ecologisch verantwoorde auto’s met een gezonde dosis rijplezier te ontwikkelen. Bij een koppel van 190 Nm, dat beschikbaar is tussen 1.750 en 3.250 toeren, verbruikt deze Corsa ecoFLEX slechts 3,7 l/100 km en stoot hij in de driedeursversie slechts 98 g/km CO2 uit. Bij de vijfdeursversie is dat 99 g/km. Beide versies beschikken over een standaard gemonteerd dieselpartikelfilter dat de schadelijke emissies tot een minimum beperkt. Met deze Corsa ecoFLEX genieten zowel particuliere als zakelijke rijders in veel Europese landen speciale belastingvoordelen, zoals in Nederland het gunstige 20%-bijtellingstarief voor zakelijke rijders. Ook nieuw is dat de Corsa ecoFLEX voortaan in twee uitrustingsniveaus kan worden besteld. Zo kunnen klanten zelf kiezen welke bekleding en uitrusting ze in hun auto willen, hetgeen van toepassing is op de uitvoeringen Selection en Edition.

De motor van de nieuwe Corsa ecoFLEX combineert twee troeven: een lage CO2-uitstoot en uitstekende prestaties. Daartoe deden de Opel-ingenieurs een beroep op een turbo met variabele geometrie die de motorprestaties aanzienlijk opdrijft. Om de hogere turbodruk te ondersteunen, hebben de ingenieurs de compressieverhouding iets teruggeschroefd. Ze optimaliseerden ook de afstelling van de motor: het veel hogere koppel bij lage toeren en het hogere maximumvermogen maakten een nieuwe transmissieconfiguratie mogelijk met een langere transmissieverhouding voor de vijfde versnelling. Met zijn 95 pk haalt de nieuwe motor een topsnelheid van 177 km/h en heeft hij 12,3 seconden nodig voor de sprint van 0-100 km/h. De milieuvriendelijke afstelling met langere verhoudingen helpt de CO2-uitstoot onder de 100 g/km te houden.

De aerodynamica werd verbeterd door de auto met 20 mm te verlagen en de luchtstroom via de luchtinlaten te optimaliseren. De velgen zijn uitgerust met nieuw ontworpen, efficiëntere wieldoppen. De Corsa ecoFLEX is uitgerust met speciale 175/70-banden met een lagere rolweerstand op lichtere, onder waterdruk gevormde, stalen 14-inch velgen. Optioneel zijn overigens 15-inch velgen verkrijgbaar.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer