Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opel Eye bekroond door Euro NCAP


 

08-10-2010 - Veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft het innovatieve Opel Eye-syteem bekroond met een Safety Innovation Reward. Daarmee is de Duitse autofabrikant de allereerste die een dergelijke onderscheiding heeft gekregen.

 

Het belonen van een veiligheidssysteem met een Safety Innovation Reward is onderdeel van een nieuw onderscheidingssysteem dat als Euro NCAP Advanced door het leven gaat. De veiligheidsorganisatie reikte de onderscheiding uit tijden de Autosalon van Parijs, waar vice-president engineering bij Opel, Rita Forst, de prijs in ontvangst namen. “We willen Euro NCAP van harte bedanken voor deze onderscheiding. De organisatie bevestigt daarmee dat Opel Eye een technische oplossing is die het rijden eenvoudiger en veiliger maakt,” aldus Forst.

 

Levensredder
Voor een organisatie als Euro NCAP speelt uiteraard het veiligheidsaspect de grootste rol, wat de functie Lane Departure Warning voor z’n rekening neemt. Dit waarschuwt de bestuurder middels een geluidssignaal en een knipperend pictogram als de auto onbedoeld de rijstrookmarkering overschrijdt. Euro NCAP was erg onder de indruk van het systeem, omdat het volgens de organisatie levens redt en tegelijk betaalbaar blijft. De tweede functie helpt vooral bij het voorkomen van hoge verkeersboetes. Traffic Sign Recognition ‘leest’ namelijk verkeers- en snelheidsborden en geeft deze weer in het centrale display. Het Opel Eye-systeem debuteerde in de Opel Signia, maar heeft inmiddels ook z’n weg gevonden naar de Astra. De binnenkort leverbare Astra Sports Tourer krijgt ook de beschikking over het veiligheidssysteem.


  

| Disclaimer