Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opel met twee wereldprimeurs op IAA Hannoverimage/jpeg

Opel heeft twee wereldpremières op de IAA voor bedrijfsauto’s op 19 september in Hannover. Dat is een 4,75 meter lange Lengte 2 (L2)-uitvoering van de recentelijk gepresenteerde Opel Combo Tour en de nieuwe bedrijfswagenversie Combo gesloten bestel. Deze vijfde generatie van Opels lichte bedrijfswagen schittert in Hannover in de uitvoeringen dubbele cabine (niet beschikbaar in Nederland) en gesloten bestel. De nieuwe Combo blinkt uit door zijn enorme ruimte, hoge mate van rijcomfort en de vele rijassistentiesystemen. Groupe PSA presenteert de Opel Combo samen met de zustermodellen Citroën Berlingo en Peugeot Partner/Rifter om 13:25 uur 19 september op stand C 64 in hal 13.


“In de markt van leisure activity vehicles (LAV) hebben we met personenversies van bedrijfsauto’s te lang een bescheiden rol gespeeld”, stelt Opel Senior Manager Light Commercial Vehicles Tobias Stöver. “Met deze nieuwe generatie van de Combo zal dat veranderen. Meer dan ooit is dit de ideale auto voor zowel bedrijfsmatig gebruik als voor activiteiten in de vrije tijd. Dankzij zijn geavanceerde technologieën, binnenruimte, comfort en hoge mate van veelzijdigheid zal de nieuwe Combo in de smaak vallen bij een brede doelgroep – zowel gezinnen als professionals.”

Nieuwe Combo met uitstekende laadcapaciteiten
De innovatieve Opel Combo Tour staat op de IAA als 4,40 meter lange standaardversie en voor het eerst als 4,75 meter lange L2-uitvoering. De personenversie van de Combo is er met vijf of zeven zitplaatsen en een maximaal laadvolume van 2.693 liter. De bedrijfswagenversie is de tweede wereldprimeur. Die heeft een lengte van 4,75 meter en is er als dubbele cabine (niet in Nederland) en gesloten bestel. De laadruimte van deze laatste is groot genoeg voor twee Euro-pallets en biedt afhankelijk van de uitvoering een laadvolume tot 3,9 kubieke meter, met maximum toelaatbaar laadgewicht van 1.000 kg.

Veiligheid
De Combo is ontworpen volgens personenautonormen. Juist daardoor valt hij binnen zijn segment zo op met zijn hoeveelheid assistentie- en veiligheidssystemen. De range omvat Adaptieve Cruise Control, Vooraanrijdingsassistent met voetgangersherkenning en Emergency Braking, Vermoeidheidsassistent, Dode hoek waarschuwing en een head-up display. Het is slechts een greep uit het grote aanbod. Nieuw is Flank Guard, een systeem waarbij sensoren waken voor obstakels en zo krassen en deuken op de zijkant voorkomen. Optioneel is een achteruitrijcamera beschikbaar voor de Combo Gesloten Bestel. Een andere camera in de rechterbuitenspiegel voorkomt dat de bestuurder bij het rechtsaf slaan objecten of voertuigen over het hoofd ziet.

Comfort en connectiviteit

De nieuwe Combo blinkt uit door comfortverhogende features met bijvoorbeeld stoel- en stuurwielverwarming, ook in de Gesloten Bestel uitvoering. Optioneel is er een electronic climate control met twee zones. De connectiviteit is subliem dankzij de nieuwste infotainmentsystemen met een kleuren touchscreen van acht inch en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland).

Efficiënte motoren
Klanten kunnen kiezen uit diverse motoren, die stuk voor stuk uitblinken door een hoge mate van efficiency. De emissie beantwoordt aan de strikte Euro 6d-TEMP-norm. Helemaal nieuw voor de Combo is de 96 kW/130 pk sterke 1,5-liter diesel, gekoppeld aan een soepel schakelende achttraps automaat (brandstofverbruik: stad 4,5-4,8 l/100 km, buitenweg 4,1-4,4 l/100 km, gecombineerd 4,3-4,5 l/100 km, 113-119 g/km CO2). Alles bij elkaar opgeteld zijn de nieuwe Opel Combo Gesloten Bestel en Combo Tour ideale partners in mobiliteit, zowel voor werk als voor privé.
  

| Disclaimer