Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Flinke opfrisbeurt voor Nissan Qashqai en Qashqai+2


image/jpeg

 

4-12-2009 - In het voorjaar van 2010 wordt de Nissan Qashqai beschikbaar in zijn nieuwe verschijningsvorm, zodat hij zijn positie in de voorhoede van het C-segment zal kunnen blijven verdedigen. De eerste leveringen zullen in maart volgend jaar plaatsvinden.

 

Sinds zijn Europese introductie in maart 2007 heeft de Qashqai al zijn commerciële doelen overtroffen. De 500.000ste Qasgqai voor de Europese markt zal naar verwachting nog deze maand aan een klant worden afgeleverd. In Nederland hebben sinds de introductie ruim 18.000 Qashqai’s een koper gevonden.

Een nieuw exterieur design
De meest markante visuele evolutie bevindt zich aan het front, dat volledig nieuw is. Alle nieuwe elementen, zoals de motorkap, de schermen, de grille, de bumper en de koplampen geven de Qasgqai nieuw raffinement en allure. Dit nieuwe front is overigens ook te vinden op de Qashqai+2. De algemene contouren van de achterlichten blijven ongewijzigd. Er is gekozen voor een helder type lens dat de achteruitrijlichten en de richtingaanwijzers herbergt. Daaronder een roodgekleurd gedeelte met daarin de achterlichten en de remlichten. Daarbij komt dat de achterlichten en remlichten voortaan worden gevoed door middel van twaalf ledlampen voor een grotere lichtopbrengst.

 

image/jpeg

Nieuwe carrosseriekleuren
Twee nieuwe carrosseriekleuren zullen worden toegevoegd aan het palet: Magnetic Red en Titanium Grey. Deze twee kleuren ondersteunen de talrijke wijzigingen aan de nieuwe Qashqai, zoals onder meer een nieuw ontwerp 5-spaaks 17-inch lichtmetalen velg. Naast het genoemde nieuwe front zijn er nog talrijke andere modificaties aan de carrosserie doorgevoerd die als doel hebben de aerodynamica verder te optimaliseren en bijdragen aan het verlagen van de cw-waarde van 0,34 naar 0,33. De nieuwe Qashqai wordt verder gekenmerkt door een nieuw ontworpen combimeter met verbeterde leesbaarheid.

Comfort
Een nieuw, in lichtgrijs uitgevoerd interieur (leer of stof afhankelijk van de uitvoering) maakt zijn opwachting in harmonie met de zwarte tonen van het dasboard en de portieren. Het onderste gedeelte van de cabine is dan ook lichtgrijs uitgevoerd wat zorgt voor een lichte en warme sfeer in de auto. Additionele opbergvakjes van verschillend formaat completeren het functionele aspect aan boord. Het comfort aan boord is verbeterd dankzij een betere geluidsisolatie, gebruikmakend van een nieuw materiaal en een akoestisch scherm. Door een aanpassing aan de afdichting van de ruiten wordt het rijwindgeluid rondom de A-stijl tevens tot een minimum gereduceerd. Onderzoek onder de huidige Qashqai-rijders laat zien dat ze de mix van robuuste wendbaarheid waarderen. Kleine aanpassingen aan de afstelling van het veersysteem resulteren in een verbeterd rijcomfort. De nieuwe Nissan Qashqai en Qashqai+2 zullen eind maart bij de Nissan dealer in de showroom staan.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer