Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opfrisbeurt voor Volvo C30


image/jpeg

 

Volvo heeft het uiterlijk van de C30 flink onder handen genomen. Tevens is voor de vernieuwde C30 een groot aantal nieuwe opties voor het interieur beschikbaar. Maar daar blijft het niet bij, want voor kopers die een stapje verder willen gaan, heeft de Zweedse autofabrikant een speciale stylingkit ontwikkeld én een nieuw sportonderstel.

 

De vernieuwingen aan de C30 zijn meeromvattend dan gewoonlijk het geval is bij Volvo en dat is ook direct te zien. Met name de voorkant is ingrijpend gewijzigd. Ook de voorste spatschermen en de achterkant zijn niet ongemoeid gelaten. De nieuwe C30 laat zich kenmerken door een compleet nieuwe grille, vergelijkbaar met die van de vernieuwde Volvo C70. Het geeft de C30 een nieuw, eigenzinnig en zelfverzekerd uiterlijk, waarmee hij zich duidelijk onderscheidt van de S40 en V50. Tevens is het nieuwe, grotere Volvo-logo op de grille geplaatst en samen met de grotere luchtinlaat vertoont hij nu meer gelijkenissen met de Volvo XC60. Aan de achterzijde zijn wat dynamischere lijnen te vinden, de zwarte kunststof panelen zijn nu in de carrosseriekleur gespoten en de uitvoeringen met een T5- en D5-motor zijn voorzien van zichtbare uitlaatsierstukken.

Interieur
Voor het interieur van de vernieuwde C30 zijn tegenwoordig een groot aantal opties beschikbaar, zoals nieuwe kleurencombinaties en een nieuwe kleur lederen bekleding. Voor de speciale middenconsole - die al voor diverse andere modellen leverbaar is - is een nieuwe variant ontwikkeld: Oyster Burst Déco. Het ontwerpteam van Volvo werd daarvoor geïnspireerd door de beroemde klassieke Zweedse Hagström-gitaren die wereldwijd bekendheid kregen, doordat onder anderen Elvis Presley er in de jaren vijftig op speelde. Hagström gebruikte het woord ‘burst’ in veel van de namen die hij zijn gitaren gaf en liet het patroon op zijn instrumenten vaak van licht naar donker lopen en weer terug. Precies zoals nu bij de middenconsolevariant Oyster Burst Déco van de Volvo C30.


image/jpeg


Stylingkit
Volvo komt ook de kopers tegemoet die een stapje verder willen gaan voor het uiterlijk van de auto. Volvo heeft namelijk een speciale stylingkit ontwikkeld, die de C30 een nog stoerder uiterlijk verleent. De kit bestaat uit aluminiumkleurige mistlampbehuizingen, een aluminiumkleurige bodemplaat aan de voor- en achterzijde en sideskirts met daarin het C30-logo verwerkt.

Nieuw sportonderstel
Tot de opties behoort vanaf heden een sportonderstel, waarvan de afstelling scherper is dan voorheen. De besturing is hierdoor niet alleen preciezer, maar doordat de stuuroverbrenging korter is, wordt een 10% snellere reactie op stuurbewegingen gerealiseerd. De stijfheid van de vering is overigens met 30% verhoogd. Dit nieuwe sportonderstel is leverbaar op alle versies van de C30, met uitzondering van de C30 1.6.

Motoren
Volvo heeft voor de C30 maar liefst acht verschillende motoren beschikbaar gesteld, waarvan vijf benzine- en drie dieselmotoren. De benzinemotoren bestaan uit de 1.6 met 100 pk, een 145 pk sterke 2.0 en 2.0F (Flexifuel), een 170 pk sterke 2.4i en de krachtige T5, die met zijn 2,5-liter vijfcilinder zelfs 230 pk levert. Het dieselaanbod wordt gevormd door een zeer zuinige 1.6 DRIVe, al dan niet in combinatie met een start/stop-systeem, een 2.0D met 136 pk en een 180 pk sterke D5. Deze krachtige diesel levert met zijn 2,4-liter motor 180 pk en 400 Nm. Met name de C30 1.6 DRIVe start/stop is een interessante optie, gezien het geringe brandstofverbruik van 3,9 l/100 km, de CO2-uitstoot van slechts 104 g/km en het 20% bijtellingstarief. Nadat de vernieuwde Volvo C30 op de IAA in Frankfurt zijn opwachting heeft gemaakt, komt hij bij de dealers in de showroom te staan.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer