Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Overname Saab definitief afgerond


image/jpeg

 

24-02-2010 - De overname van Saab Automobile AB is definitief afgerond. Op 23 februari vond de eigendomsoverdracht plaats, waardoor Spyker Cars NV nu officieel de nieuwe eigenaar is van het Zweedse automerk.

 

Saab Automobile en Spyker Cars zullen vanaf heden opereren als zusterondernemingen onder de paraplu van moederbedrijf Spyker Cars NV. “Wij zijn verheugd. De toekomst van Saab is nu veilig,” vertelt Victor Muller, CEO van Spyker Cars NV. “Vanaf heden zullen wij ons concentreren op de heropleving van Saab en de transformatie in een duurzame en winstgevende onderneming. We zullen daarbij de emotionele ervaring tussen Saab-rijders en hun auto’s proberen te versterken en we zullen ons richten op de historische troeven van Saab op het gebied van onafhankelijk denken, het erfgoed uit de vliegtuigindustrie, ecologische performance en motorsport.

Jan Åke Jonsson, CEO van Saab Automobile AB zei: “De aankondiging van vandaag is geweldig voor de klanten van Saab, dealers, leveranciers en medewerkers over de hele wereld. Het niveau van passie en ondersteuning voor Saab is in de afgelopen maanden opmerkelijk geweest en dit betekent veel goeds voor de toekomst. Nu willen we terug naar de uitvoering van ons businessplan, te beginnen met de invoering van de nieuwe 9-5 later dit jaar. Met de aanhoudende steun van onze medewerkers en zakelijke partners ben ik ervan overtuigd dat we zullen slagen.”

Ook John Smith, GM vice-president corporate planning en allianties, reageert opgetogen op de eigendomsoverdracht. “Deze transactie is het succesvolle resultaat van maanden hard werken en intensieve onderhandelingen, gericht op het veiligstellen van een duurzame toekomst voor dit unieke merk. We zijn dan ook blij met de positieve uitkomst.”


image/jpeg


  

| Disclaimer