Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Toyota en Mazda gaan hybridetechnologie delen


image/jpeg

 

29-03-2010 - Toyota Motor Corporation (TMC) en Mazda Motor Corporation hebben een overeenkomst gesloten inzake de levering onder licentie van hybridetechnologie, zoals gebruikt in de Toyota Prius. Mazda zal de technologie gebruiken in combinatie met de nieuwste generatie aandrijflijnen onder de naam Sky. Het streven is om deze auto vanaf 2013 te kunnen leveren.

Toyota Motor Corporation, waar aandacht voor het milieu tot één van de prioriteiten in de bedrijfsfilosofie behoort, begon in 1997 met de verkoop van de Prius, ’s werelds eerste in serie geproduceerde hybrideauto. Sindsdien zijn er van dit merk wereldwijd meer dan 2,3 miljoen hybridevoertuigen verkocht in meer dan 70 verschillende landen.

Het stimuleren van een gezonde leefomgeving door de productie van milieuvriendelijke technologieën is één van de speerpunten van Toyota. Dit vindt zijn weerslag in genoemde hybride-systemen en in het feit dat Toyota heeft aangegeven deze systemen op verzoek van andere ondernemingen in licentie aan hen te willen leveren.

Mazda heeft in zijn lange termijn visie op het gebied van technologische ontwikkelingen onder de naam ‘Duurzame Zoom-Zoom’ vastgelegd dat alle motoren van Mazda tussen 2008 en 2015 wereldwijd 30% minder brandstof zullen verbruiken. Om alle klanten zowel dynamische rijplezier als een hoge mate van milieuvriendelijkheid en veiligheid te bieden, heeft Mazda een zogenaamde Building Block Strategy geïntroduceerd. Deze behelst een versterking van de kernwaarden van zijn producten, waaronder ook motoren, transmissies en gewichtsreductie en de geleidelijke introductie van elektrische toevoegingen als i-stop (start-stop-systemen), terugwinnen van remenergie en hybridesystemen.

Dankzij de samenwerking zijn beide partijen nog beter in staat om zoveel mogelijk klanten te voorzien van producten met uitstekende en hoogwaardige milieueigenschappen.


  

| Disclaimer