Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Peugeot 107 komt eraan!


 

05-01-2012 - De Peugeot 107, wie kent ’m niet? Populair bij de vrouwen, vaak de tweede of derde auto binnen een gezin, in 48 landen verkocht en in vijf jaar tijd regelmatig aangepast en vernieuwd. Toch vond Peugeot het tijd voor een flink vernieuwd exemplaar. En dat vinden wij helemaal niet erg! 

Peugeot veranderde de looks van de 107, maar bleef van de afmetingen af. De 107 heeft nieuwe wieldoppen, het front is opnieuw vormgegeven, lichtunits met kleuraccenten die refereren aan het logo op de motorkap, robijnrode achterlichtunits die in een donker kader zijn geplaatst en een nieuwe motorkap die we pas geleden bij de nieuwkomer 208 terugzagen. Ook de honingraatgrille is kenmerkend voor de nieuwe 107. Wat het interieur betreft, zijn er nieuwe kleuren (Mistral-interieurbekleding en Manhattan-stoelbekleding) en is er een nieuwe uitrusting leverbaar naar gelang het uitrustingsniveau. Denk dan bijvoorbeeld aan zaken als een radio/cd-speler met Bluetooth, twee extra luidsprekers en USB- en mp3-aansluitingen, een met leder bekleed stuur en pookknop, audioinstallaties, een 2Tronic-versnellingsbak met schakelflippers, led-dagrijverlichting en mistlampen in de voorbumper. De 107 helemaal naar eigen wens aanpassen kan verder met lichtmetalen velgen, een aluminium pookknop, verchroomde dorpellijsten of met bijvoorbeeld vloermatten met 107-stiksels. Iets vergeten? Jep. Allerlei systemen die de 107 biedt voor het transport van fietsen, surfboards, ski’s en nog veel meer. 

Cijfertjes
Tot slot nog wat cijfermatige feitelijkheden. Prijzen zijn nog niet bekend, maar wat we wel kunnen vertellen is dat de handgeschakelde versie van de nieuwe 107 ook na 1 juli 2012 BPM en wegenbelastingvrij is en in de 14%-bijtellingscategorie valt. De nieuweling is er straks als drie- en vijfdeurs, er is keuze uit twee uitrustingsniveaus en hij is te rijden met een 1.0 handgeschakelde vijfbak en een 1.0 elektronisch bediende vijfbak.
De nieuwe 107 wordt in maart in de showroom verwacht.

 

 


  

| Disclaimer