Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Peugeot start elektrisch offensief


image/jpeg

 

21-01-2010 – Peugeot heeft een intentieverklaring ondertekend met de Europese ondernemingen Veolia en Greenwheels. Het gaat hier om het aanschaffen en inzetten van elektrisch aangedreven auto’s, alsmede de ontwikkeling van mobiliteitsservices. Bovendien is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Europese EVA. Dit consortium vertegenwoordigt meer dan 20 Europese steden, de autofabrikanten en de elektriciteitsbedrijven in de verschillende landen.

 

Peugeot heeft al jaren ervaring met elektrisch aangedreven auto’s. Op dit moment zijn er al meer dan 2.000 reserveringen binnen voor de Peugeot i0n, de elektrische auto die Peugeot in oktober 2010 op de markt zal brengen. Met deze intentieverklaringen laat Peugeot zien dat het een vooraanstaande rol wil spelen op het gebied van mobiliteit en een substantieel deel van de markt voor elektrische auto’s wil veroveren. De verwachting is dat elektrische auto’s tegen 2015 zo’n 1,5 tot 3% van de Europese personenautoverkopen zal uitmaken.

Belangrijke Europese spelers
De overeenkomsten werden door Jean-Marc Gales, algemeen directeur van Automobiles Peugeot, gesloten met de verschillende vertegenwoordigers van Veolia (France), Greenwheels (Nederland) en de EVA. Deze spelers opereren op verschillende markten en laten daarmee de veelzijdige gebruiksmogelijkheden en de brede inzetbaarheid van de elektrische auto goed zien. De samenwerking met Veolia omvat de levering van de Peugeot i0n voor de inzet bij Autolib, (een Franse aanbieder van deelauto’s) en omvat tevens een gezamenlijke studie voor het verbeteren van de laadmogelijkheden van elektrische auto’s. De samenwerking met Greenwheels en de inzet binnen de EVA is een voortzetting van de al bestaande relatie tussen Greenwheels en Peugeot. Het merk heeft in de afgelopen jaren al meer dan 1.000 auto’s aan het Nederlandse Greenwheels geleverd. De ontwikkeling van elektrische mobiliteit en de uitdaging om vernieuwende mobiliteitsdiensten aan te bieden, hebben Greenwheels doen besluiten om een beroep te doen op de expertise van Peugeot en de Peugeot i0n in te gaan zetten als deelauto. Daarvoor zullen op korte termijn enkele honderden auto’s in Nederland worden ingezet. Later zullen er overigens ook auto’s in Duitsland en Groot-Brittannië worden ingezet.

Gijs Van Lookeren Campagne, één van de oprichters van Greenwheels, licht toe: “Peugeot en Greenwheels hebben een akkoord gesloten wat Greenwheels in staat stelt om elektrische auto’s aan te bieden. Beide bedrijven werken samen binnen het Consortium Electric Vehicles for Advanced Cities (EVA), waarin momenteel 23 Europese steden zijn vertegenwoordigd. Greenwheels biedt een unieke mobiliteitsservice met een gevarieerd aanbod aan deelauto’s en mogelijkheden voor openbaar vervoer. De Peugeot i0n vormt een uitstekende aanvulling op dit programma.”


  

| Disclaimer