Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Porsche lanceert gelimiteerde uitvoering: de 911 Black Edition


 

25-01-2011 - Vanaf het voorjaar is de Porsche 911 Carrera te verkrijgen als speciale Black Edition, waarbij alles draait om de kleur zwart. Ondanks zijn complete uitrusting en exclusiviteit kost deze uitvoering hetzelfde als de Carrera-modellen waarop hij is gebaseerd.

Porsche bouwt slechts 1.911 exemplaren van de 911 Black Edition. Voor een prijs van respectievelijk 116.300 en 130.000 euro voor de Coupé en Cabriolet staat er een exclusieve Carrera op de stoep die wordt aangedreven door een 345 pk sterke 3,6-liter zescilinder boxermotor. Gekoppeld aan de handgeschakelde zesbak bedraagt de topsnelheid 289 km/h en neemt een sprint van 0-100 km/h zo’n vijf seconden in beslag.

De carrosseriekleur is zwart met basaltzwart metallic als optie, terwijl de 19-inch 911 Turbo II bi-color wielen zorgen voor een verrassend kleureffect. Ook de stoffen kap van de Cabriolet is zwart. De zwarte tekst ‘Black Edition’ op de roestvrijstalen dorpels verwijst bij het instappen al naar de hoge kwaliteit van het interieur. Uiteraard voert ook hierin zwart de boventoon. Standaard zijn de stoelen gedeeltelijk bekleed met leder en optioneel is een volledig lederen interieur beschikbaar. Het SportDesign-sportstuur behoort eveneens tot de standaarduitrusting. Een plaquette op het dashboardkastje getuigt van het gelimiteerde aantal van de Black Edition.

 

Ook muziekliefhebbers doen zichzelf een plezier met de 911 Black Edition. Zo is hij voorzien van een BOSE Surround Sound-systeem, dat speciaal voor de Carrera is ontwikkeld. Dit systeem omvat dertien luidsprekers met een actieve subwoofer en een digitale versterker met een vermogen van 385 Watt. Verder is de Black Edition voorzien van Porsche Communication Management, ParkAssistent, cruisecontrol, een regensensor en automatische dimfunctie voor binnen- en buitenspiegels. De optielijst van de Black Edition is overigens hetzelfde als die van de andere Carrera-uitvoeringen.

 

 

 

 

 


  

| Disclaimer