Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Weer een nieuwe Porsche: de 911 Speedster!


 

21-09-2010 - Eerder deze week presenteerde Porsche nog de nieuwe Carrera GTS, nu is het de Speedster. Deze nieuwe tweezitter verschilt aanzienlijk van de andere leden van de 911-familie en als eerbetoon aan de eerste Porsche die de naam 356 Speedster droeg, beperkt de productie van het nieuwe model zich tot 356 exemplaren.


De nieuwe Porsche 911 Speedster dankt zijn markante silhouet aan de zestig millimeter lagere, vlakker liggende voorruit. De lage, sportief ogende en handmatig te bedienen stoffen kap en de karakteristieke, dubbel gewelfde afdekplaat voor de opgevouwen kap maken het geheel compleet. De carrosserie van de achterwiel aangedreven 911 Speedster is aan de achterzijde 44 millimeter breder dan die van een reguliere Porsche 911, wat hem nog meer doet opvallen.

Intelligent Performance
Voor de aandrijving van de klassiek gelijnde nieuwe 911 Speedster zorgt een 408 pk sterke 3,8-liter zescilinder boxermotor. Daarmee produceert de 911 Speedster 23 pk meer ten opzichte van de 911 Carrera S. Het gemiddelde brandstofverbruik van de 911 Speedster bedraagt 10,3 l/100 km en dankzij Porsche Intelligent Performance is het gemiddelde brandstofverbruik niet hoger dan dat van een Porsche 911 Carrera S Cabriolet. Een zeventraps PDK-transmissie (Porsche Doppelkupplung) zorgt voor het overbrengen van het vermogen naar de achteras, die standaard is voorzien van een sperdifferentieel. Tot de standaard veiligheidsuitrusting van de 911 Speedster behoren Porsche Active Suspension Management (PASM) en Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB). Speciaal voor dit model verbeterden de Porsche-ingenieurs het koprolbeveiligingssysteem, dat standaard is in elke open Porsche.

Porsche Exclusive
Het ontwerp voor de nieuwe 911 Speedster is afkomstig van Porsche Exclusive – een afdeling die gespecialiseerd is in onder meer het ontwikkelen van onderscheidende en in kleine oplagen geproduceerde Porsche-modellen. De Porsche 911 Speedster is een voorbode van het 25-jarige jubileum van Porsche Exclusive in 2011. De afdeling Porsche Exclusive wil met de Porsche 911 Speedster een vervolg geven aan het succes van de Porsche 911 Sport Classic. In lijn met de hoogstaande maatstaven van Porsche Exclusive herbergt de 911 Speedster vrijwel alle mogelijke opties van de 911-serie. Om de exclusiviteit van de Porsche 911 Speedster te onderstrepen, is het interieur door de Exclusive-afdeling extra onder handen genomen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de met glad, zwart leer beklede stoelen. Verder bevat het interieur talrijke in de kleur van de carrosserie uitgevoerde details. Zo is van de uitgebreid verstelbare sportstoelen de middenbaan voorzien van een geblokt design, dat doet denken aan een finishvlag.

Pure Blue
Met de speciaal voor dit model ontwikkelde carrosseriekleur ‘Pure Blue’ wordt het sportieve karakter van de Porsche 911 Speedster extra benadrukt. De lakkleur contrasteert mooi met onder meer de donkergetinte koplampunits, de zwarte koplampringen en de zwarte voorruitomlijsting. Desgewenst is de 911 Speedster zonder meerprijs verkrijgbaar in de kleur Carrara Wit. Verder is hij voorzien van een speciale voor- en achterbumper en sideskirts.

De Porsche 911 Speedster is direct bestelbaar en kent een vanafprijs van 258.000 euro.


 

 

 

 


  

| Disclaimer