Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Wereldpremi?re in Gen?ve: Porsche 911 Turbo S


image/jpeg

 

08-02-2010 - Porsche heeft op de komende autosalon van Genève een spectaculaire wereldprimeur: de nieuwe 911 Turbo S. Dit topmodel is 30 pk sterker dan de 911 Turbo en hij beschikt tevens over een veelomvattende standaarduitrusting.

 

De nieuwe Porsche 911 Turbo S beschikt over een zescilinder boxermotor met twee turbo’s, die een maximaal vermogen van 530 pk levert. Het maximale koppel bedraagt zelfs 700 Nm. De Turbo S kan zijn enorme prestatiepotentieel te allen tijde volledig benutten dankzij een hoogwaardig hightech-pakket dat bestaat uit het zeventraps PDK-transmissie, het Porsche Traction Management (PTM), het Porsche Torque Vectoring-systeem met mechanisch sperdifferentieel achter en het Sport Chrono Pakket Turbo met Launch Control. In de praktijk leidt dat tot een sprint van 0-100 km/h in 3,3 seconden. Voor de oefening van 0-200 km/h heeft de Porsche 911 Turbo S slechts 10,8 seconden nodig. De topsnelheid bedraagt 315 km/h. Het gemiddelde verbruik van 11,4 l/100 is gelijk aan dat van de reguliere 911 Turbo en dat maakt de 911 Turbo S ook in dit opzicht tot de meest efficiënte sportwagen in zijn segment. De remkracht van de 911 Turbo S is zo mogelijk nog indrukwekkender dan het acceleratievermogen. Dat komt op het conto van het standaard Porsche Ceramic Composite Brake-systeem. De remschijven hiervan zijn van licht én uitermate duurzaam keramisch materiaal gemaakt. Het remsysteem is nagenoeg ongevoelig voor fading en zorgt ook bij (langdurige) zware belasting voor maximale remkracht.

Functionele luxe
De standaarduitrusting van de Porsche 911 Turbo S is veelomvattend met onder meer dynamische bochtverlichting, 19-inch lichtmetalen velgen (RS Spyder design) met centrale wielmoer, een driespaaks sportstuur met schakelpaddles, adaptieve sportstoelen en Cruise Control. Voor de 911 Turbo S is keuze uit twee two-tone leeruitvoeringen van het interieur: zwart/crema of zwart/titaanblauw. De Porsche 911 Turbo S is vanaf mei leverbaar als coupé en als cabriolet. De prijs van de coupé-versie is vastgesteld op € 226.400,- en de cabriolet-uitvoering staat te boek voor € 240.500,-.


image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg

 

image/jpeg


  

| Disclaimer