Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Porsche 918 Spyder definitief in productie


 

30-07-2010 - Vanwege de overweldigend positieve reacties op het prototype van de Porsche 918 Spyder heeft de Duitse sportwagenfabrikant besloten om deze oogverblindende supercar definitief in productie te nemen.

De Porsche 918 Spyder was één van de meest spectaculaire eyecatchers op de beurs van Genève. Bijzonder detail is dat het hier gaat om een ultrasnelle sportwagen die hightech racetechniek combineert met elektrische mobiliteit. Deze spectaculaire Porsche wordt namelijk aangedreven door een hoogtoerige V8-motor, die meer dan 500 pk levert en een maximumtoerental van 9.200 toeren aankan. Verder is hij voorzien van elektromotoren op zowel de voor- als de achteras. Samen leveren deze nog eens 218 pk extra. Dat de 918 Spyder met deze techniek presteert als een rasechte supersportauto, bewijst hij met zijn sprint van 0-100 km/h in slechts 3,2 seconden en een topsnelheid van 320 km/h. Bovendien deed de 918 Spyder een rondje Nürburgring sneller dan de Porsche Carrera GT.

Extreem zuinig
Ondanks dat hij het vermogen heeft van een supersportauto, onderscheidt het prototype van de Porsche 918 Spyder zich met een CO2-emissie van slechts 70 g/km en een brandstofverbruik van 3,0 l/100 km. Behalve de extreem zuinige aandrijflijn zijn ook een indrukwekkend design en hoogwaardige autosporttechniek kenmerken van de Porsche 918 Spyder. In de komende maanden volgt meer productinformatie over de Porsche 918 Spyder.  

| Disclaimer