Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Porsche Panamera Turbo + 50 pk = Panamera Turbo S


 

01-04-2011 - Vanaf juni is de Porsche Panamera ook te verkrijgen als Turbo S. Deze nieuwe topversie produceert 50 pk en 50 Nm meer dan de Panamera Turbo en ook vanbuiten zorgen diverse details voor het nodige onderscheid.

Onder de motorkap van Porsche’s krachtigste vierdeurs Gran Turismo ligt een 4,8-liter V8

bi-turbo met een vermogen van 550 pk. Ook het aantal Newtonmeters is ten opzichte van de Panamera Turbo aardig toegenomen: van 700 naar 750 Nm. Tijdens de kickdown en in de Sport- en Sport Plus-modus van het standaard Sport Chrono Turbo-pakket levert de achtcilinder zelfs 800 Nm dankzij de overboost-functie. Niet alleen het vermogen klinkt als muziek in de oren, ook de prestaties zijn indrukwekkend. Volgens de fabrikant sprint de Turbo S in slechts 3,8 seconden van 0-100 km/h en bedraagt de topsnelheid 306 km/h. En dan hebben we het nota bene over een vierzitter met vier deuren! De verbeterde prestaties komen overigens op het conto van verbeterde turbo’s met lichtere schoepen van een titanium-aluminiumlegering en een gemodificeerd motormanagement.

Kopers van een Panamera Turbo S kunnen rekenen op een uitgebreide uitrusting met onder andere Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). PDCC is een actief stabilisatiesysteem dat overhellen in bochten tot een minimum beperkt. Dit verhoogt zowel de wendbaarheid als het comfort van de auto. PTV Plus kan zonodig de trekkracht variabel over de achterwielen verdelen via het elektronisch sperdifferentieel. De besturing is voorzien van het snelheidsafhankelijke bekrachtiging en bij het Sport Chrono Turbo-pakket hoort een speciale afstemming van zowel het onderstel als het motormanagement. Beide zijn met een druk op de Sport Plus-knop beschikbaar.

Vanbuiten is de Turbo S te herkennen aan 20-inch Turbo II-wielen, een grotere spoorbreedte op de achteras, sideskirts en een adaptieve, viervoudig verstelbare achterspoiler. De sfeer van exclusiviteit wordt binnen voortgezet door lederen bekleding, waarbij de combinatie zwart-crème en grijs-crème exclusief aan de Panamera Turbo S is voorbehouden. Vanaf juni zal de Porsche Panamera Turbo S bij de Porsche-dealer in de showroom staan. De prijs is vastgesteld op 216.800 euro inclusief BTW en BPM.

 

 

 


  

| Disclaimer