Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Porsche Panamera vanaf mei leverbaar met V6


 image/jpeg

 

16-02-2010 - De Porsche Panamera is vanaf mei ook te bestellen met een direct ingespoten 3,6-liter V6. Ook met deze motorvariant is er keuze uit de achterwielaangedreven Panamera en de Panamera 4 met actieve vierwielaandrijving.

 

Porsche neemt deze Panamera meet naar de autoshow van Beijing, waar hij vanaf 23 april voor het eerst te zien is. De direct ingespoten 3,6-liter V6 levert een vermogen van 300 pk en een koppel van 400 Nm. De nieuwe Panamera V6-modellen zijn het resultaat van de zogenoemde ‘Porsche Intelligent Performance-ontwikkelingsstrategie’. Dat komt onder meer tot uiting in de verbruikscijfers. Beide modellen laten met het PDK (Porsche-Doppelkupplungsgetriebe) en de Auto Start-Stopfunctie een gemiddeld verbruik van minder dan 10,0 l/100 km voor zich noteren. De Porsche Panamera met PDK verbruikt 9,3 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 218 g/km. De Panamera 4 met PDK verbruikt 9,6 l/100 km en heeft een CO2-uitstoot van 225 g/km.

De gunstige verbruikscijfers en het hoge prestatieniveau van de nieuwe Panamera-modellen is ook te danken aan de lichtgewicht constructie. Zo zijn de assen, de deuren, de motorkap, de zijschermen en de achterklep van aluminium of een combinatie van aluminium gemaakt. Ook de nieuw ontwikkelde V6 met een blokhoek van 90 graden is opmerkelijk licht. Het gewichtsvoordeel ten opzichte van de V8-motor van de Panamera S en 4S bedraagt namelijk 30 kilo. Het totaalgewicht van de nieuwe Panamera bedraagt 1.730 kg.

De nieuwe Panamera-modellen zijn evenals hun familieleden met V8-motor echte Gran Turismo’s. Ze koppelen een sportieve inborst aan een hoge mate van dagelijks gebruiksgemak en comfort. Standaard beschikken de nieuwe modellen over stalen veren in combinatie met variabele schokdempers. Als optie is adaptieve luchtvering beschikbaar. Hiermee kunnen de rijeigenschappen over een breed spectrum variëren - van extra comfortabel tot en met extreem sportief.

De nieuwe Panamera wordt in mei op de Nederlandse markt verwacht. De Panamera met PDK is verkrijgbaar vanaf € 104.900,- en de Panamera 4 (standaard met PDK) voor € 111.100,-.

image/jpeg


  

| Disclaimer