Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

170 pk ?n een groen C-label vanaf ? 26.950,-


image/jpeg

 

21-01-2010 - De Nederlandse Alfa Romeo-dealers hebben er een uiterst sportieve variant bij: de nieuwe MiTo Quadrifoglio Verde. Deze compacte Italiaan combineert 170 pk met een groen C-label en sportieve rijeigenschappen. De prijzen beginnen bij € 26.950,-.

 

Het nieuwe topmodel binnen de MiTo-reeks is de 170 pk sterke Quadrifoglio Verde. Onder de motorkap vinden we een 1.4 Turbo MultiAir S&S, waarmee deze compacte Italiaan niet alleen krachtige prestaties levert, maar ook een milieubewuste cijfers noteert. Sportief als de MiTo QV is, de vooruitstrevende MultiAir-motor produceert een CO2-uitstoot van gemiddeld 139 g/km. Hierdoor beschikt de MiTo QV over een groen C-label en valt de auto in de 20%-bijtellingsklasse.

De 170 pk sterke MultiAir-motor is een schoolvoorbeeld van downsizing, want ondanks de minimale inhoud van 1,4-liter, presteert het blok maximaal. In 7,5 seconden kan de 100 km/h gehaald worden en de MiTo haalt een topsnelheid van 219 km/h. Dit alles met een gemiddeld verbruik van 4,8 l/100 km. Om de dynamische kwaliteiten van de QV te verbeteren, zijn er tevens modificaties aan het chassis toegebracht. De QV versie is voorzien van het ‘dynamic suspension system’ dat ervoor zorgt dat de schokbrekers zich aan alle wegcondities aanpassen. Dit garandeert maximaal comfort en veiligheid. Het dynamische veersysteem is een goede combinatie met het Alfa DNA-systeem. In de ‘Normal’-stand biedt de auto meer comfort, in ‘All Wheater’ staan alle veiligheidssystemen op scherp en hebben deze een continue interactie met het ‘Vehicle Dynamic Control’-stabiliteitssysteem, de besturing en het onderstel. De‘Dynamic’-stand tenslotte verandert de MiTo in een sportauto.

Alle MiTo’s met een MultiAir-motor zijn voorzien van Start&Stop, dat een brandstofbesparing van 10% kan opleveren. Tevens is de MiTo MultiAir voorzien van een zogenaamde ‘Gear Shift indicator’ (GSI), een signaal dat aangeeft op welk moment geschakeld dient te worden om zo zuinig mogelijk te rijden.

Quadrifoglio Verde is een bekende aanduiding binnen Alfa Romeo. Vroeger stond het ‘QV’-symbool (een groen klavertje vier) namelijk garant voor de sportiefste Alfa’s. Nu geeft het symbool hier nieuwe waarde aan omdat naast sportiviteit en rijplezier ook eco-bewustzijn een belangrijke rol speelt. De Alfa MiTo QV staat bij de dealer vanaf € 26.950,-.


image/jpeg


  

| Disclaimer