Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijsverlaging voor Mitsubishi Lancer Evolution


 

13-07-2010 - Mitsubishi heeft zijn sportieve topmodel, de Lancer Evolution, in prijs verlaagd. Vanaf heden is deze spectaculaire rallyauto te verkrijgen vanaf € 52.999,- waarmee hij zijn positie ten opzichte van de concurrentie flink verbeterd.

 

De bleodsnelle Mitsubishi Lancer Evolution wordt aangedreven door 2,0-liter turbomotor met een vermogen van 295 pk bij 6.500 toeren. Het maximum koppel bedraagt 366 Nm. Daarmee accelereert de Lancer Evolution in 5,4 seconden van 0-100 km/h en wordt een topsnelheid van 242 km/h bereikt.

Bochtsnelheid
De Lancer Evo staat niet zozeer bekend om zijn topsnelheid, maar juist om zijn extreem hoge bochtsnelheid. Dit komt mede door het actieve centrale differentieel (ACD) en de giermoment-regeling (Active Yaw Control). Dit systeem stuurt in een snelle bocht meer vermogen naar de buitenste wielen. Het centrale differentieel kent basisinstellingen voor asfalt, gravel en sneeuw en naarmate de ondergrond gladder is, gaat er meer koppel naar de vooras.

Twin Clutch SST
Ook is er de mogelijkheid om te kiezen voor het Twin Clutch SST-systeem. Deze semi-automatische zestraps transmissie met dubbele koppeling schakelt bliksemsnel en er kan worden gekozen voor een automatische of manuele schakelmodus. Met een extra schakelaar kan er ook nog voor normal, sport of supersport worden gekozen, waardoor de transmissie zich instelt op normaal, sportief straat- of extreem sportief circuitgebruik. Om het enorme potentieel enigszins te beteugelen, beschikt de Evo uiteraard over een elektronisch stabilisatie- en traction control-systeem.

Twee uitvoeringen
De Lancer Evolution GSR is standaard voorzien van onder andere zeven airbags, Super All Wheel Control, bi-xenon koplampen met bochtverlichting, 18-inch lichtmetalen velgen en Recaro sportstoelen. De nieuwe verkoopprijs is € 52.999,-. De meeste complete Lancer Evolution MR TC-SST bezit onder meer 18-inch BBS gesmede velgen, ‘Eibach’ high performance veren, ‘Bilstein’ high performance schokbrekers, een Rockford Fosgate premium audiosysteem met negen speakers, Mitsubishi multimediasysteem, Recaro sportstoelen met lederen bekleding, magnesium schakelflippers en uiteraard het Twin-Clutch-Sport Shift Transmission. Deze versie wordt vanaf heden aangeboden voor € 59.999,-.


 

 


  

| Disclaimer