Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen nieuw Volkswagen Golf BlueMotion: vanaf ? 26.050,-


image/jpeg

 

Volkswagen start in november met de levering van de nieuwe Golf BlueMotion. Dit model dankt zijn gemiddelde verbruik van slechts 3,8 l/100 km onder meer aan de nieuwe 1.6 TDI die is uitgerust met een start/stop-systeem en terugwinning van remenergie. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 99 g/km. Dit is goed voor een A-label en 20% fiscale bijtelling. Andere pluspunten van de Golf BlueMotion zijn de complete standaarduitrusting en de scherpe basisprijs.

 

De Golf BlueMotion is met een gemiddeld verbruik van 3,8 l/100 km de zuinigste auto in zijn klasse. De nieuwe 1.6 TDI-motor is van zichzelf al zeer efficiënt en dat effect wordt nog eens versterkt door het standaard start/stopsysteem en de terugwinning van remenergie. De energie die vrijkomt bij zowel het uitrollen als afremmen, wordt bij dit model omgezet in elektriciteit. Deze elektriciteit wordt vervolgens weer opgeslagen in de accu. De gunstige cijfers voor verbruik en CO2-uitstoot hebben zo hun voordelen. De actieradius van de Golf BlueMotion bedraagt met de 55-liter tank maar liefst 1.447 km. De hoge mate van efficiency betaalt zich bovendien uit in een prima prestatieniveau. De sprint van 0-100 km/h duurt bijvoorbeeld 11,3 seconden. De Golf BlueMotion is goed voor een A-label en zakelijke rijders mogen reken op inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Vergeleken met concurrerende modellen met 25% bijtelling, levert de inzet van de Golf BlueMotion in dit opzicht een netto voordeel op van ruim € 500,- per jaar.

Zuinig en toch royaal
Bij de standaarduitrusting laat de Golf BlueMotion zich van zijn royale kant zien. Standaard zijn climatic airconditioning, radiovoorbereiding met acht speakers, ESP, elektrisch bediende ramen voor, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en de boordcomputer Plus. Daarbij heeft de Golf BlueMotion ook enkele specifieke uiterlijke kenmerken. De gestroomlijnde R-line voor- en achterbumpers en dorpelverbreders zorgen samen met de achterspoiler (van de Golf GTI) voor een sportief tintje. De achterlichtunits zijn uitgevoerd in de kleur kersenrood – normaal gesproken is dit een uniek kenmerk van de luxueuze Highline-uitvoering van de Golf.


image/jpeg
  

| Disclaimer