Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen Mini Countryman bekend


image/jpeg

 

15-03-2010 - Mini heeft de fonkelnieuwe Countryman een prijs gegeven. Met een vanafprijs van € 24.460,- voor de Mini One Countryman beschikt hij over een concurrerende prijsstelling en met drie modellen in de 20%-klasse is hij bovendien interessant voor de zakelijke rijder.

 

De Mini Countryman slaat een brug tussen de klassieke Mini en het concept van een SAV. De auto biedt een veelzijdig interieur en een verhoogde zitpositie voor een veilige en comfortabele rijervaring. Het voor elke Mini zo typerende dynamische weggedrag kenmerkt daarbij ook de Mini Countryman. Het heeft er zelfs een extra dimensie bij gekregen met optionele en volledig variabele ALL4-vierwielaandrijving. Bovendien vallen de Mini One, One D en Cooper D Countryman in de 20%-bijtellingscategorie en zijn alle modellen voorzien van een groen energielabel.

Elke Mini Countryman is standaard voorzien van onder meer airconditioning, een radio/cd-speler met vier speakers en veiligheidsvoorzieningen zoals DSC stability control, twee airbags, sidebags en windowbags, driepunts veiligheidsgordels op alle zitplaatsen en ISOFIX bevestigingen voor kinderzitjes. Ook de unieke Mini Center Rail maakt deel uit van de standaarduitrusting.

De prijslijst begint bij de Mini One Countryman, die met zijn 1,6-liter benzinemotor met een vermogen van 98 pk en een koppel van 153 Nm een prijs van € 24.460,- heeft. Deze versie heeft een groen B-label en het opgegeven verbruik is 5,9 l/100 km met een CO2-uitstoot van 137 g/km. De meest omvangrijke uitvoering is de vierwiel aangedreven Cooper S Countryman ALL4. Deze kost minimaal € 36.415,- en onder de motorkap vinden we een 1,6-liter turbomotor die 184 pk 240 Nm levert. Ondanks zijn flinke vermogen scoort hij nog altijd een C-label. De Cooper S Countryman weet in 7,6 seconden van 0-100 km/h te sprinten en het accelereren stopt pas bij 215 km/h. Verder neemt hij genoegen met een gemiddeld verbruik van 6,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 146 g/km.


image/jpeg


  

| Disclaimer