Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen nieuwe Citro?n C3 bekend


 image/jpeg

 

7-12-2009 - Citroën heeft de prijzen van de nieuwe C3 bekend gemaakt. Zoals Citroën al eerder liet doorschemeren, is de vanafprijs inderdaad € 12.990,-. Vanaf de introductie in maart 2010 is overigens direct een Ligne Business-versie beschikbaar voor de zakelijke rijder. Alle varianten van de Ligne Business verdienen vanwege hun schone en zuinige motoren het Airdream-label en vallen in de 20% bijtellingscategorie.

Met een vanafprijs van € 12.990,- heeft de nieuwe Citroën C3 dezelfde prijs als de huidige C3. Aangezien de nieuwe C3 groten stappen voorwaarts heeft gemaakt, mag deze vanafprijs op z’n minst aantrekkelijk genoemd worden. De kwalitatieve afwerking van de nieuwe C3 is uitstekend en de uitrusting bovendien veelzijdig.

Standaard beschikt de C3 over onder meer ABS met EBD, elektrisch bedienbare buitenspiegels en elektrisch bedienbare ramen vóór. Bovenaan de prijslijst staat de 60 pk sterke C3 1.1i Airdream Essentiel. De 1.1i kent een CO2-uitstoot van 137 g/km en daarbij hoort een groen C-label. Een C3 met een 75 pk sterke 1.4i kost minimaal € 13.790,- en een 1.4 VTi met 95 pk minimaal € 16.390,-. In tegenstelling tot de 1.4i (C-label) heeft de 1.4 VTi met zijn uitstoot van 134 g/km overigens een B-label. De sterkste benzinemotor, de 120 pk sterke 1.6 VTi, heeft een prijskaart van € 19.690,-. Citroën levert voor de C3 twee dieselmotoren, namelijk de 70 pk sterke 1.4 HDiF en de 1.6 HDiF met 90 of 110 pk, die respectievelijk € 18.490,- en € 19.690,- kosten. Beide dieselmotoren zijn voorzien van een B-label.

 

image/jpeg

Zakelijke markt
Citroën verwacht met de nieuwe C3 ook in de zakelijke markt goed te scoren en heeft daarom een speciaal aanbod samengesteld dat vanaf de introductie in maart beschikbaar zal zijn. Voor de zakelijke rijder zijn er Ligne Business modellen die zeer aantrekkelijk zijn vanwege beperkte bijtelling (20%) en rijke uitrusting. De Ligne Business modellen zijn onder andere standaard extra voorzien van climate control, Connecting box & Bluetooth, radio/cd-speler met mp3-functie, parkeersensoren achter en een lederen stuurwiel. De C3 Ligne Business is met elke motorisering te verkrijgen (met uitzondering van de 1.1i), waarbij de prijzen starten bij € 15.990,- voor de 1.4i en oplopen tot € 20.190,- voor de 1.6 HDiF.

Zenith
De unieke Zenith voorruit is optioneel verkrijgbaar op het niveau Dynamique en Ligne Business voor een bedrag van € 495,-. Op het Exclusive-niveau behoort de Zenith voorruit tot de standaarduitrusting. Dankzij deze Zenith voorruit ervaren zowel rijders als passagiers meer licht en ruimte, wat het rijplezier ten goede komt.

Airdream
Om de verantwoordelijkheid voor het milieu te benadrukken en de technologische expertise op dat terrein te laten zien, heeft Citroën het Airdream-label in het leven geroepen.
Airdream staat voor de inspanningen van Citroën om actief bij te dragen aan een betere luchtkwaliteit en een schoner milieu door de schadelijke uitstoot van de modellen te reduceren. Om het Airdream-label te verkrijgen moet de auto voldoen aan drie criteria. Op de eerste plaats dienst de CO2-uitstoot minder dan 140 g/km te zijn, de auto moet gefabriceerd zijn in een fabriek die volgens ISO 14001 is gecertificeerd en de auto moet bovendien aan het eind van zijn levenscyclus voor 95% van het gewicht herstelbaar (recyclebaar en herwinbaar) zijn.


image/jpeg


  

| Disclaimer