Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen nieuwe Toyota Land Cruiser bekend


image/jpeg

 

20-10-2009 - De Nederlandse Toyota-dealers zijn gestart met de verkoop van de compleet nieuwe Land Cruiser, die vanaf begin januari leverbaar zal zijn. Ten opzichte van voorgaande generaties is de nieuwe zuiniger en schoner dan ooit. Nieuwe innovatieve hulpsystemen zorgen tevens voor nog indrukwekkender prestaties binnen en buiten de gebaande paden. De nieuwe Land Cruiser is vanaf 1 januari 2010 leverbaar vanaf € 57.430,-.

 

De legendarische Toyota Land Cruiser geniet al bijna 60 jaar een ijzersterke reputatie van onverwoestbare 4WD. De jongste generatie is de meest innovatieve ooit, die zich bovendien op de openbare weg onderscheidt met uitmuntende rijeigenschappen. Dankzij een aantal unieke hulpsystemen staan de prestaties van de nieuwe Land Cruiser zelfs op een nog hoger niveau. Terreinwagens voor specifieke doeleinden zijn nog altijd onmisbaar. De compleet nieuwe Toyota Land Cruiser heeft met zijn rijke historie en sublieme technologie dan ook alle troeven in handen om succesvol te zijn en te blijven.

Innovatie aan boord
Daarvoor zorgen tevens innovatieve nieuwe functies als Multi-terrain Select en Crawl Control, waarmee ook onervaren terreinrijders onder uitdagende omstandigheden hun plaats van bestemming bereiken. Het rijcomfort van de nieuwe Land Cruiser komt echter ook tot uiting op asfalt. Dankzij een sterk verbeterd en nog stijver chassis met Adaptive Variable Suspension (AVS) en een elektronisch gestuurd Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) is zowel de wegligging als het rijcomfort van een uitzonderlijk hoog niveau. Dat geldt eveneens voor het even ruime als flexibele interieur en de uitgesproken royale standaarduitrusting, waarmee de inzittenden onder alle omstandigheden verzekerd zijn van luxe en comfort. Hightech en gebruiksvriendelijke systemen als Smart Entry met Startknop en de klimaatregeling met drie zones veraangenamen het leven aan boord van de Land Cruiser, terwijl uitgekiende interieurverlichting in- en uitstappen in het donker gemakkelijker maakt. Voor genoeglijk luisterplezier zorgt een state-of-the-art JBL Synthesis Premium Surround Sound-systeem met zeventien luidsprekers en een 7.1 Surround Sound-weergave.


image/jpeg


Veelzijdig en compleet gamma
De nieuwe Toyota Land Cruiser is leverbaar als drie- en vijfdeurs-uitvoering in de uitrustingsniveaus LX, VX, SX en zevenpersoons Executive. De driedeurs Land Cruiser 3.0 D-4D LX staat op de prijslijst voor € 57.430,-. De prijs voor de vijfdeurs in dezelfde uitvoering bedraagt € 61.230,-. Daarmee is de nieuwe Land Cruiser ondanks zijn completere uitrusting voordeliger geprijsd dan zijn voorganger, wat mede te danken is aan de lagere CO2-uitstoot en het daaraan gekoppelde BPM-bedrag. Dankzij enkele technische aanpassingen aan de 3,0-liter D-4D turbodiesel met roetfilter ligt de CO2-uitstoot 12% lager dan voorheen. Een gecombineerd brandstofverbruik van 8,1 l/100 km (ECE-norm) maakt deze krachtbron tot de zuinigste in zijn klasse. Met een vermogen van 173 pk en een koppel van 410 Nm levert deze dieselmotor aansprekende prestaties. Tevens behoort een 4,0-liter Dual VVT-i V6 benzinemotor met een vermogen van 282 pk en een koppel van 385 Nm tot de mogelijkheden. Deze is alleen leverbaar voor de vijfdeurs-uitvoering, in combinatie met een nieuwe sequentieel schakelbare vijftraps automatische transmissie. Ook de CO2-uitstoot van deze uiterst efficiënte benzinemotor ligt 12% lager dan van zijn voorganger. De prijs voor dit topmodel in de reeks van de nieuwe Land Cruiser bedraagt € 93.030,-. De eerste exemplaren zullen in januari 2010 worden afgeleverd.


image/jpeg


  

| Disclaimer