Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Opel maakt prijzen nieuwe Astra Sports Tourer bekend


 

18-08-2010 - Opel heeft de prijzen van de nieuwe Opel Astra Sports Tourer bekend gemaakt. Voor een bedrag van 20.345 euro staat er een Astra met extra veel bagageruimte voor de deur.

Zoals gezegd, starten de prijzen vanaf iets meer dan twintig mille. De koper krijgt dan de uitvoering met de 100 pk sterke 1,4-liter motor zónder turbo. Er is ook een 1,4-liter met turbo die gekoppeld is aan een zesversnellingsbak en 120 pk levert. Voor deze variant vraagt Opel 21.795 euro. Ook komt er een zuinige ecoFLEX-versie met een 95 pk sterke 1.3 CDTi-dieselmotor en start/stop-systeem. Dit zuinigheidswonder kost 23.745 euro, heeft een A-label en de zakelijke rijder profiteert van slecht 20% bijtelling. Ook van de turboloze 1,4-liter-variant komt een zuinige ecoFLEX-versie, die tevens goed is voor een A-label. Voor de sportieve dieselaars heeft Opel nog een 2.0 CDTi met 160 pk en 380 Nm in de schappen. Naast een bulk aan vermogen en trekkracht, blijft het verbruik van 5,1 l/100 km keurig binnen de perken. Standaard is deze motor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en 32.295 euro. Een zestraps automaat behoort ook tot de mogelijkheden.

Introductiepakketten
Net als de hatchback beschikt de Sports Tourer ook over zaken als een adaptief FlexRide-onderstel, Adaptive Forward Lighting (AFL+), de AGR-gecertificeerde ergonomische comfortstoelen en het Opel Eye frontcamerasysteem, dat verkeersborden herkent en bestuurders waarschuwt wanneer ze onbewust van hun rijbaan afwijken. Bij de introductie van de auto in december heeft de importeur ook nog enkele aantrekkelijke optiepakketten samengesteld. Het Edition+ pakket voorziet in 17-ich lichtmetalen wielen, mistlampen voor en een driespaaks lederen stuur. Naast dit pakket, zijn er ook nog een Sport+ en een Cosmo+ pakket. Het voordeel voor de klant variant tussen de 700 en 1.100 euro.  

| Disclaimer