Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen nieuwe Volkswagen Sharan bekend


 

18-06-2010 - De nieuwe Volkswagen Sharan, die in september op de markt komt, heeft een vanafprijs van € 37.490,- meegekregen. Kopers hebben een keuze uit vier uitvoeringen en drie BlueMotionTechnologies-motoren.

De Sharan is ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van Volkswagen, met scherpe en krachtige lijnen. De veelzijdigheid van het interieur blijkt uit het feit dat er plaats is voor vijf, zes of zeven personen. Dankzij het Easyfold-systeem is het meubilair op de tweede en derde zitrij eenvoudig in de wagenvloer te verzinken. In vijfzits configuratie biedt de Sharan al 809 liter bagageruimte. Door het verzinken van het meubilair is dit uit te breiden tot maar liefst 2.430 liter. De lengte van de bagageruimte bedraagt in dat geval 2,1 meter.

Drie motoren
Bij de marktintroductie in september zijn drie motoren beschikbaar. Het begint bij een 150 pk sterke 1.4 TSI en dieselen kan met een 2.0 TDI die 140 of 170 pk levert. Deze drie motoren dragen stuk voor stuk het BlueMotionTechnologies-label en ze zijn dan ook voorzien van directe brandstofinspuiting in combinatie met turbotechnologie, een start/stop-systeem en recuperatie. De Sharan 2.0 TDI verbruikt gemiddeld 5,5 l/100 km met een CO2-uitstoot van 143 g/km. Net als alle andere modellen in het gamma heeft deze Sharan een groen label. Tevens wordt elke auto standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak en als optie is de DSG-transmissie met dubbele koppeling beschikbaar.

Ruime keuze
De nieuwe Sharan is leverbaar in de uitvoeringen Easyline (uitsluitend met de 1.4 TSI), Trendline, Comfortline en Highline. Alle modellen beschikken over een uitgebreide standaarduitrusting, maar er zijn ook volop individualiseringsmogelijkheden. Interessante opties zijn bijvoorbeeld een groot glazen panoramadak, ACC (Adaptive Chassis Control) en een automatisch inparkeersysteem. De Sharan is verkrijgbaar vanaf € 37.490,-. Mensen die hem nu al bestellen moeten alleen even wachten tot september.


 

 


  

| Disclaimer