Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen nieuwe Opel Astra bekend


image/jpeg

 

De nieuwe Opel Astra trok veel bekijks tijdens de IAA in Frankfurt. Deze voor Opel zo belangrijke middenklasser maakt ook grote stappen voorwaarts in vergelijking met zijn voorganger. De nieuwe Astra was niet alleen volledig te bewonderen, de prijzen zijn eveneens kenbaar gemaakt.

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de vijfdeurs hatchback is verkrijgbaar vanaf 

€ 18.495,-. Deze instapversie wordt aangedreven door een 1,4-liter benzinemotor met 87 pk en heeft een uitstoot van slechts 129 g/km CO2, goed voor een energielabel A. Zakelijke rijders profiteren met deze benzinemotor dan ook van het lagere bijtellingstarief van 20%. In totaal telt het gamma van de nieuwe Opel Astra negen motoren, variërend van de 87 pk sterke 1.4 tot motoren met 180 pk. De motoren van de Opel Astra met handgeschakelde versnellingsbak leveren flinke prestaties en verminderen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met meer dan 12% in vergelijking met de huidige generatie.


image/jpeg


Tal van innovaties
De gloednieuwe Opel Astra heeft een sportief en mooi design en introduceert behalve vele comfort- en veiligheidselementen ook een aantal innovatieve technische voorzieningen in de compacte klasse. Voorbeelden hiervan zijn het AFL+-systeem (Adaptive Forward Lighting) met bi-xenon koplampen die hun intensiteit en bereik aanpassen aan de actuele weg- en rijsituatie, door middel van negen lichtfuncties. Ook is de Astra te bestellen met het camerasysteem ‘Opel Eye’, dat verkeersborden herkent en de bestuurder waarschuwt wanneer hij onbewust van zijn rijbaan afwijkt. Ergonomische sportstoelen kunnen 280 mm in de lengte verschuiven om ook bestuurders en passagiers met lange benen plaats te bieden. Ze hebben een verlengd en kantelbaar zitvlak, een viervoudig verstelbare lendensteun en lichaamsondersteunende contouren van schuimrubber met hoge dichtheid. Het is de enige stoel in de compacte klasse die het fel begeerde certificaat van ‘Aktion Gesunder Rücken e.V.’ (Actie voor Gezonde Ruggen, bekend als AGR) ontving; een onafhankelijk panel van ergonomiedeskundigen en dokters in Duitsland. Om de kofferruimte weer wat functioneler te maken, beschikt de Astra over een dubbele laadvloer. De bagagevloer is verplaatsbaar en kan op drie niveaus worden vastgezet met ergonomisch ontworpen bevestigingen bij de vier hoeken van de bagageruimte. En niet te vergeten maakt het FlexFix-systeem het fietsenvervoer eenvoudig en comfortabel, dat achter de achterbumper is ingebouwd en optioneel wordt aangeboden voor de nieuwe Astra 5-deurs.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer