Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Land Rover maakt prijs Evoque bekend


 

29-03-2011 - Nu Land Rover de prijzen van de compacte Range Rover Evoque heeft bekendgemaakt, valt op dat hij gunstiger is geprijsd dan in eerste instantie werd verwacht. De vanafprijs bedraagt namelijk 42.900 euro.

Met de Range Rover Evoque stapt Land Rover voor het eerst in de klasse van de compacte premium SUV. Als lichtste en efficiëntste model ooit demonstreert de Range Rover Evoque het streven naar grotere duurzaamheid. Bijvoorbeeld met een CO2-emissie vanaf minder dan 130 g/km. De verwachting is dan ook dat diverse uitvoeringen van de Range Rover Evoque een groen B-label zullen krijgen. Het positieve effect van de lage CO2-emissie op het BPM-tarief van de auto heeft er aan bijgedragen dat Land Rover de nieuwe Evoque kan aanbieden vanaf 42.900 euro.

Hij is leverbaar als vijfdeurs Evoque en als driedeurs Evoque Coupé. Daarbij zijn drie uitrustingniveaus beschikbaar. Naast de Pure-uitvoering is er de Prestige die zich laat kenmerken door veel luxe. Bij de Dynamic ligt daarentegen de nadruk op sportiviteit. Daarnaast is de Range Rover Evoque beschikbaar met opties die uniek zijn in het compacte premium SUV-segment. Voorbeelden zijn een touchscreen met Dual View-technologie, een elektrisch bedienbare achterklep, een Surround Camera System, een dodehoek-detectiesysteem en ‘Adaptive Dynamics’ met geavanceerde schokdempers.

Voor de aandrijving is er keuze uit een vernieuwde 2,2-liter turbodiesel in twee uitvoeringen, met 150 pk (TD4) en 190 pk (SD4). Tevens is er een nieuwe, 240 pk sterke 2,0-liter benzinemotor (Si4). Naast vierwielaandrijving is voor de uitvoeringen met 150 pk sterke eD4-dieseluitvoeringen ook voorwielaandrijving beschikbaar. Deze hebben, afhankelijk van het aantal deuren, een typegoedkeuring als stationwagon of coupé.

   

| Disclaimer