Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen nieuwe Seat Ibiza FR, Cupra en Bocanegra bekend


image/jpeg

 

11-11-2009 - De echte liefhebbers moesten nog even geduld hebben, maar nu zijn de sportiefste versies van de succesvolle Seat Ibiza echt leverbaar in Nederland. Voor Seat het moment om de prijzen van de nieuwe Ibiza’s FR, Cupra en Bocanegra vrij te geven.

 

Enkele maanden geleden presenteerde Seat de nieuwe Ibiza’s FR, Cupra en de exclusieve Bocanegra aan de internationale media, die zich al uitermate lovend uitlieten over de dynamische prestaties van deze sportieve versies. Ook de combinatie van de nieuwe twin-charge 1.4 TSI-motor met naar wens 150 of 180 pk, de nieuwe sequentiële zeventraps DSG-bak met schakelpaddels aan het stuurwiel en het elektronische XDS sperdifferentieel heeft louter positieve kritieken ontvangen. Nu is het tijd voor de echte liefhebbers van sportieve hatchbacks om een oordeel te vellen, want de drie Ibiza-uitvoeringen zijn nu in Nederland te bestellen.

Seat Ibiza Cupra
De legende krijgt een vervolg met de introductie van de vijfde versie van de Seat Ibiza Cupra, die bovenal wordt gekenmerkt door zijn 180 pk en 250 Nm sterke twin-charge 1.4 TSI-motor, een sequentiële zeventraps DSG-versnellingsbak met schakelpaddels aan het stuurwiel en het elektronisch zelfsperrende XDS-systeem. Een unieke combinatie, goed voor uitzonderlijke prestaties, met een topsnelheid van 225 km/h en een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 7,2 seconden. Ondanks deze indrukwekkende waarden, waarmee de Ibiza Cupra op meer dan passende wijze invulling geeft aan het begrip ‘hot hatch’, is hij groener dan ooit. Ten opzichte van zijn voorganger is het emissieniveau met 19% teruggebracht tot 148 g/km CO2. De nieuwe Seat Ibiza Cupra voldoet reeds aan de EU-5 emissieregelgeving en krijgt in Nederland een groen energielabel C.


image/jpeg


Seat Ibiza FR
De Seat Ibiza FR wordt in tegenstelling tot de driedeurs Cupra ook leverbaar in de vijfdeurs variant. In beide gevallen onderscheidt de FR, wat staat voor Formula Racing, zich wat design betreft duidelijk. Ook in het interieur komt het sportieve gevoel tot leven dankzij een exclusief FR instrumentenpaneel, een nieuw ontworpen stuurwiel met DSG schakelpaddels en sportstoelen met gestikte bekleding en FR-logo’s. Onderhuids beschikt de Ibiza FR over de 1.4 TSI benzinemotor, die in de FR goed is voor een vermogen van 150 pk en een koppel van 220 Nm tussen 1.250 en 4.500 toeren. Daarmee is de FR in staat tot felle prestaties. Als topsnelheid noteert de driedeurs SC 212 km/h, hij accelereert vanuit stilstand in 7,6 seconden naar 100 km/h en klokt een tussenacceleratie van 80 naar 120 km/h in tien seconden.

FR & Cupra Bocanegra
Zowel de Ibiza FR als de Ibiza Cupra is vanaf nu ook leverbaar in de exclusieve Bocanegra-uitvoering. Na een afwezigheid van 35 jaar heeft Seat besloten de Bocanegra weer tot leven te wekken. Deze exclusieve variant is bedoeld voor liefhebbers die op zoek zijn naar het maximaal haalbare op het gebied van prestaties, verpakt in een exclusieve outfit. Kenmerkend voor de Bocanegra is natuurlijk zijn zwarte front. Zwarte details komen tevens terug in de bovenste en onderste grilledelen en op de achterbumper, waarin de dubbele uitlaat (Cupra) centraal is gepositioneerd. De Bocanegra is uitsluitend leverbaar in de kleuren Dakotarood en Candywit. Het interieur van de Bocanegra is eveneens voorzien van tal van exclusieve elementen, met een hoofdrol voor de speciale stoelbekleding van de sportstoelen, met ruitvormige patronen in rood garen voor een extra sportieve look. Op basis van de nieuwe FR- en Cupra-uitvoeringen van de Ibiza bedraagt de meerprijs voor de exclusieve Bocanegra-uitrusting € 1.000,-. De Seat Ibiza FR en Cupra en de respectievelijke Bocanegra-versies zijn per direct te bestellen bij de Seat-dealer.

Prijzen
Seat Ibiza driedeurs SC 1.4 TSI FR 150 pk € 22.495,-
Seat Ibiza driedeurs SC 1.4 TSI FR Bocanegra 150 pk € 23.495,-
Seat Ibiza driedeurs SC 1.4 TSI Cupra 180 pk € 24.995,-
Seat Ibiza driedeurs SC 1.4 TSI Cupra Bocanegra 180 pk € 25.995,-

De prijzen van de Seat Ibiza-uitvoeringen zijn reeds gebaseerd op de nieuwe BPM-wetgeving per 1 januari 2010. De meerprijs voor de vijfdeurs variant van de Ibiza FR bedraagt € 200,-.

image/jpeg


  

| Disclaimer