Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen Skoda Yeti bekend


image/jpeg

 

Op 2 oktober maakt de Skoda Yeti zijn opwachting bij de Nederlandse dealers. De stoere en ruime Yeti valt niet alleen op door zijn uiterlijk en slimme eigenschappen, hij heeft bovendien een aantrekkelijk prijskaartje. De prijzen beginnen namelijk bij € 18.990,-.

 

De Yeti wordt leverbaar met twee benzine- en drie dieselmotoren. Het gamma begint bij de 1.2 TSI, die ondanks zijn compactheid toch verrassend veel vermogen weet te leveren. Door het gebruik van een turbo is deze kleine TSI goed voor 105 pk en vanwege zijn geringe uitstoot en brandstofverbruik van 6,4 l/100 km heeft hij een groen B-label. Deze motor zit standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en vanaf 2010 behoort ook een zeventraps DSG-bak zelfs tot de mogelijkheden. De tweede benzinemotor wordt gevormd door een 160 pk sterke 1.8 TSI, in combinatie met een handgeschakelde zesbak én vierwielaandrijving. Dieselen kan met de 2.0 TDI met 110 pk, naar keuze met twee- of vierwielaandrijving. De 2.0 TDI-motoren met 140 en 170 pk hebben standaard vierwielaandrijving. De off-road kwaliteiten van de Yeti zal in deze uitvoeringen het beste naar voren komen.

4x4
De nieuwe Skoda Yeti beschikt over een doordacht vierwielsysteem, dat zich dankzij de nieuwste generatie Haldex-koppeling bliksemsnel aan de omstandigheden aanpast. Daarnaast kan de Yeti worden voorzien van een knop, waarmee verschillende systemen op off-road rijden kunnen worden ingesteld. Tegelijk wordt er dan een hill descent assist geactiveerd, waarmee de Yeti gecontroleerd een helling af kan rijden. Tijdens het wegrijden en accelereren onder normale omstandigheden gaat het vermogen zoveel mogelijk naar de achterwielen. Op de snelweg en tijdens het parkeren wordt de achteras juist zo min mogelijk aangedreven en tijdens het remmen zelfs helemaal niet.

Vier uitvoeringen
Voor de Yeti heeft Skoda vier uitrustingsniveaus samengesteld, namelijk een Active, Active Plus, Ambition en Elegance. Zaken als bi-xenon verlichting en een panoramadak zijn optioneel. Afhankelijk van de uitvoering beschikt de Yeti over een knieairbag en zijairbags achterin. Ook een handige optie is de parkeerassistent, die slechts 80 centimeter meer ruimte dan de autolengte nodig heeft om de Yeti volledig automatisch in te parkeren. De Skoda Yeti is 4,22 meter lang, 1,79 meter breed en 1,69 meter hoog. Binnen deze compacte maten biedt hij een comfortabele, hoge zit en een zee aan ruimte, die ook nog eens flexibel is in te delen. Door de variabele achterbank is de bagageruimte van de Yeti te variëren van 322 tot 1.760 liter.

De Skoda Yeti is vanaf 2 oktober te bekijken en te testen bij de Nederlandse Skoda-dealers. De handgeschakelde 1.2 TSI Active is leverbaar vanaf € 18.990,-. Aan de andere kant van het gamma staat de 170 pk sterke 2.0 TDI 4x4 Elegance, die vanaf € 37.490,- op kenteken staat.


image/jpeg


  

| Disclaimer