Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Prijzen Subaru Impreza XV bekend


 

04-06-2010 - De prijzen van de crossover-achtige Subaru Impreza XV zijn bekend. Het ‘stoere’ broertje kost evenveel als de Sport-uitvoering van de reguliere Impreza, wat een vanafprijs van € 27.995,- betekent.

 

De XV rijdt al een tijdje rond in de VS, maar maakt nu dus de oversteek naar Europa. De aanduiding ‘XV’ staat voor ‘Cross Vehicle’, waardoor de link naar de carrosserievariant crossover snel is gelegd. Net als elke Subaru beschikt hij onderhuids over vierwielaandrijving, maar verschilt hij van de reguliere Impreza door het gebruik van stijvere veren.

Stoer uiterlijk
Vanbuiten onderscheidt hij zich door een gewijzigde voorzijde en grille, inclusief geïntegreerde mistlampen, sideskirts en speciaal voor de XV bestemde 16-inch lichtmetalen wielen. Verder zijn er zwarte accenten gebruikt voor de dakrails, wielkastverbreders, dakspoiler en de voor- en achterbumper. De keuze voor de carrosserie is niet bepaald reuze te noemen, met wit, zwart en grijs als de enige beschikbare kleuren.

Prijsstelling gelijk aan Sport
Op het motorenvlak geen verrassingen. Er is één benzinemotor in de vorm van de tweeliter boxermotor met 150 pk en 196 Nm. De algehele prijsstelling is gelijk aan de Sport-uitvoering van de vijfdeurs Impreza, waardoor de prijs € 27.995,- bedraagt. Automaatrijders mogen twee mille extra neertellen. Voor de veelrijders heeft Subaru de bekende tweeliter boxer diesel in de aanbieding die eveneens 150 pk levert, maar met 350 Nm een flink hoger maximumkoppel heeft. Deze is alleen met een handgeschakelde versnellingsbak leverbaar en kost € 33.995,-. Vanaf volgend maand staat de nieuweling in de showroom.

 

 


  

| Disclaimer