Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Diversiteit aan primeurs voor Nissan in Gen?ve


image/jpeg

                                                                                     

21-02-2010 - Bij Nissan is het tijdens de komende autoshow van Gèneve niet bepaald saai. Daar staan namelijk meerdere (Europese) primeurs, uiteenlopend van de sportieve 370Z Roadster tot de vernieuwde Pathfinder 4x4 en de geheel elektrische LEAF.

 

Zo maken bijvoorbeeld de vernieuwde Nissan Pathfinder en Navara hun debuut. Beide modellen zijn uitgevoerd met een nieuw ontwikkelde 3,0-liter V6 dieselmotor, die 238 pk genereert. Nog indrukwekkender is het maximum koppel van 550 Nm, dat in deze klasse ongeëvenaard hoog is. Ook de bestaande 2,5-liter dCi-krachtbron is nog leverbaar. Deze motor is echter behoorlijk verbeterd. Het vermogen steeg naar 190 pk, terwijl het koppel met 47 Nm steeg naar 450 Nm. Gemiddeld verbruiken de handgeschakelde versies 8,4 l/100 km – een verbetering van 1,4 l/100 km – terwijl de CO2-uitstoot met 40 g/km is gedaald naar 224 g/km. Ook het interieur is aangepast en de kwaliteit, het comfort en de afwerking zijn op een hoger niveau gebracht. De levering van de vernieuwde Nissan Pathfinder en Navara begint in maart.

 

image/jpeg

                                                                                                                             Vernieuwde Nissan Navara 

370Z Roadster
De cabrioletversie van de Nissan 370Z, beleeft eveneens zijn Europese debuut op de show van Genève. Net als de Coupé wordt de Roadster aangedreven door een 3,7-liter V6 die 331 pk en 366 Nm via de achterwielen naar het asfalt brengt. Nissans unieke handmatig bediende ‘Syncro Rev Control’-transmissie behoort tot de opties, evenals de automatische zeventraps transmissie met schakelflippers aan het stuur. Het vouwdak van de Nissan 370Z Roadster verdwijnt in twintig seconden en het dak kan bovendien van buitenaf worden ingeklapt door de afsluitknop van de portieren drie seconden ingedrukt te houden. Ook de levering van deze sportieve cabriolet start in maart.


image/jpeg

 

image/jpeg

                                                                                                                                   Nissan 370Z Roadster

LEAF
De LEAF is Nissan’s familieauto in het C-segment. Deze auto biedt alle ruimte en praktische voordelen van een conventionele auto in dit segment, maar hét belangrijke verschil is dat de LEAF een volledig elektrisch aangedreven auto is (EV). De LEAF is zelfs de eerste in serie geproduceerde EV die speciaal voor dit doel door een grote autofabrikant is ontworpen. Het is tevens de eerste van een range EV’s die door Nissan en Renault in samenwerking worden ontwikkeld. Een in eigen huis ontwikkelde, compacte elektromotor die voorin de auto is geplaatst, zorgt voor aandrijving van de voorwielen. Deze wisselstroommotor levert 80 kW vermogen en een koppel van 280 Nm, hetgeen de LEAF een topsnelheid van meer dan 140 km/h bezorgt. Op een volle accu kan de LEAF ongeveer 160 km afleggen. Daarmee biedt de LEAF meer dan voldoende actieradius voor 80% van de Europese automobilisten. Bestellingen voor de eerste LEAF’s worden vanaf de zomer in geselecteerde Europese markten opgenomen, waaronder Nederland. Vervolgens zullen de auto’s eind 2010 worden geleverd.

Naast de Pathfinder, Navara, 370Z Roadster en LEAF, zijn onder meer de Juke (nieuwe compacte crossover) en de opvolger van de Nisan Micra (Global Compact Car) te zien in Genève.

 

image/jpeg


image/jpeg

                                                                                                                                                  Nissan LEAF


  

| Disclaimer