Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Publieksdebuut Opel Ampera tijdens SAIL Amsterdam


 

23-08-2010 - De Opel Ampera beleefde tijdens SAIL Amsterdam 2010 zijn Nederlandse publieksdebuut. Ongebruikelijk podium voor een auto-introductie? Valt mee, gezien het grootschalige en duurzame karakter van het evenement.

De Opel Ampera is een Extended-Range Electric Vehicle (E-REV). De accu van de auto wordt via een standaard stopcontact opgeladen, waarna hij – stil en helemaal emissievrij – zestig kilometer volledig elektrisch overbrugt. Vervolgens rijdt hij nog vele kilometers verder dankzij de motor-generator aan boord. Hierbij wordt de auto te allen tijde volledig elektrisch aangedreven. Door de aanwezigheid van de generator is de actieradius uit te breiden tot meer dan vijfhonderd kilometer. Met de nieuwste techniek is de Opel Ampera de ideale, milieubewuste gezinsauto voor dagelijks gebruik. De auto komt eind volgend jaar op de markt, maar tijdens SAIL Amsterdam 2010 konden geïnteresseerden zich al inschrijven bij de speciaal voor deze auto ingerichte stand.

 

Prins Maurits kroop als eerste in Nederland achter het stuur van de volledig elektrisch rijdende Opel Ampera. Maurits van Oranje is voorzitter van het Formule E-team, dat elektrisch rijden in Nederland in een stroomversnelling wil brengen.  

| Disclaimer