Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Renault Grand Sc?nic beste trekauto in zijn klasse


image/jpeg

 

26-04-2010 - De Renault Grand Scénic TCe 130 is de beste trekauto onder de MPV’s en ruimteauto’s. Het ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) kwam tot die conclusie bij de 2010-editie van de ‘Trekauto van het Jaar’-verkiezing.

 

KCK verzamelde 23 nieuwe auto’s, verdeeld in vijf klassen, op de testbaan van DAF Trucks in Sint-Oedenrode. Twee panels hebben de auto’s beoordeeld: het ene panel testte de geschiktheid van de auto’s voor de vakantie door het zitcomfort en de bagageruimte onder de loep te nemen, het andere panel testte de trekcapaciteiten van de auto’s. Op de DAF-testbaan voerde de KCK-redactie bovendien slingerproeven uit met een caravan achter de auto’s, en diverse hellingproeven.

Veel ruimte
De Renault Grand Scénic is getest met de populaire TCe 130-motor, een zuinige maar krachtige benzinemotor met energielabel C. Net als alle andere Scénics en Grand Scénics kan de TCe 130 een geremd aanhangergewicht van 1.300 kg aan. Bovendien kan Renaults gezinsauto veel bagage meenemen, namelijk van 437 liter in de standaard Scénic tot 645 liter in de langere Grand Scénic. De Grand Scénic is er ook met zeven zitplaatsen.


  

| Disclaimer