Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Renault introduceert de M?gane GT en GT Line


 

27-05-2010 - Voor wie een Renault Mégane RS net even te heftig is, levert de fabrikant nu de sportieve, maar iets tammere GT-uitvoering voor de gehele Mégane-range. Het GT Line- pakket voorziet in een aangepast onderstel en sportieve accenten.

Zowel de GT als de GT Line hebben een nieuw vormgegeven luchtinlaat in de voorbumper die speciaal voor deze twee modellen is ontwikkeld. De twee uitvoeringen onderscheiden zich vanbuiten verder door de zwarte behuizing van de koplampen en een in carrosseriekleur gespoten achterbumper die voorzien is van een diffuser.

GT Line
De GT Line is een sportief pakket dat bovenop het uitrustingsniveau Dynamique leverbaar is. Naast de uiterlijke overeenkomsten met de GT, verschilt hij in het gebruik van 17-inch lichtmetalen wielen en is op de achterklep het GT Line-logo te zien. Ditzelfde logo is ook te vinden op de dashboardstrip, de hoofdsteunen en de instaplijsten (afgezien van de Mégane CC). De bestuurder en voorpassagier zitten op sportstoelen uit de RS (behalve de Mégane CC) en bedienen dezelfde aluminium pedalen als die in de RS gemonteerd zijn. Verder heeft de technisch afdeling zich met het onderstel bemoeid, waardoor de Estate en de Hatchback nu hetzelfde twaalf millimeter verlaagde onderstel hebben als de Coupé. Op motorisch gebied is er de keuze uit drie benzine- en drie dieselmotoren. De benzineversies zijn de 1.6 16V 110, TCe 130 en 2.0 16V 140. Het dieselaanbod bestaat uit drie dCi-motoren met 90, 110 en 130 pk.

GT
Dat de GT een stuk meer deelt met de RS dan de GT Line, blijkt wel uit het feit dat Renault hem positioneert als de GT Renault Sport. Hij staat dan ook op groot 18-inch Dark Metal lichtmetaal en deelt het stuurwiel met z’n sportieve RS-broer. Vanbinnen prijkt het GT-logo op de dashboardstrip, de hoofdsteunen en de voorstoelen. Op de instaplijsten staat het RS-logo (afgezien van de Mégane CC). De sportieve aspiraties beperken zich niet alleen tot het in- en exterieur. De GT is namelijk gekoppeld aan de TCe 180 turbomotor die 180 pk en 300 Nm levert. Uiteraard is ook het onderstel hierop aangepast, dat gebaseerd is op dat van de RS. Voor de nodige stopkracht zorgen extra grote remschijven en overige remcomponenten van de RS.

Prijzen
Voor het GT Line-pakket vraagt de importeur een meerprijs van € 1.995,-. De Hatchback GT staat voor € 26.990,- in de prijslijst, de Coupé GT kost € 27.490,-, de Estate GT € 27.990 en de Mégane CC GT is voor € 38.490,- de uwe.


 


  

| Disclaimer