Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Renault M?gane RS vanaf eind december in de showroom


image/jpeg

 

31-10-2009 - Renault houdt ultrasportief rijden betaalbaar. Voor een prijs van € 31.390,- zet het Franse merk een van de krachtigste ‘hothatches’ van dit moment in de markt. We praten over de 250 pk sterke Mégane RS 2.0 16V Turbo. Eind december verschijnt deze snelle topversie in de showroom.

 

Een traditie levend houden is de missie van de Renault Mégane RS. Met regelrechte racetechnologie is deze versie een specialiteit in het uitgebreide menu van de Mégane-lijn. Een auto die past in een sportieve mythe, zoals die ooit in gang is gezet met de Renault 5 Alpine en de Clio Williams. De Mégane RS is een buitencategorie onder de sportieve hatchbacks, gezien zijn 2,0-liter turbomotor met een vermogen van 250 pk en een maximum koppel van 340 Nm. De motor is gekoppeld aan een zesbak met kort op elkaar aansluitende versnellingen, wat leidt tot indrukwekkende prestaties. De acceleratie van 0-100 km/h vergt 6,1 seconden en vanuit stilstand is 1.000 meter zelfs al in slechts 25,7 seconden afgelegd.


image/jpeg


Renault Sport Dynamic
De wegligging staat daarbij op circuitwaardig niveau, waarbij de bestuurder van de Mégane RS geholpen wordt door ESP in combinatie met het unieke Renault Sport Dynamic Management: een systeem waarmee zelf gekozen kan worden uit de mate van assistentie van ESP. Een limiet die trouwens ver ligt, dankzij een sportchassis met korte veerwegen en de brede 18-inch wielen. Als het er heet aan toe gaat, dan bewijst de standaard airconditioning zijn diensten.

Uitrusting
Het sportief aangeklede interieur met sportstoelen is verder te verfraaien met tal van opties. Dat zijn onder meer Recaro-sportstoelen in de kleur geel/antraciet, gele veiligheidsgordels en gele accenten in de portieren (samen € 1.495,-). Optioneel is tevens een Pack Essentiel (€ 295,-) met elektronisch geregelde bi-zone airconditioning en automatische activering van verlichting en ruitenwissers verkrijgbaar. Het Pack Visibilité (€ 995,-) biedt onder meer bi-Xenon koplampen en fraaie led-verlichting in de voorbumper. Andere extra’s zijn een Renault Sport Monitor in combinatie met een Arkamys-audiosysteem met stuurbediening, een USB-/mp3-aansluiting en een Bluetooth-applicatie voor handsfree telefoneren (samen € 695). Optioneel is daar ook een multimediasysteem, bestaande uit een luxe DVD-navigatiesysteem, 6-cd-wisselaar, MP3-ondersteuning en Bluetooth voor € 1.995,- bij te bestellen. De Mégane RS is standaard uitgerust met een remsysteem van het gerenommeerde merk Brembo. Daarnaast biedt Renault voor  € 1.995,- het Pack Chassis Cup 1 aan. Dat omvat een nog sportiever Cup-chassis met sperdifferentieel en door de speciale 18-inch wielen zichtbare rode remklauwen met opschrift Brembo. Voor de ware sportieve purist is er het Pack Chassis Cup 2 (€ 2.595,-) dat boven op de extra’s van het Pack Chassis Cup 1 nog lichtmetalen 19-inch wielen biedt.

 

image/jpeg


  

| Disclaimer