Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Nieuwe Renault Sc?nic onderscheiden met Europese Gouden Stuurwiel 2009


image/jpeg

 

13-11-2009 - De nieuwe Renault Scénic is onderscheiden met het Gouden Stuurwiel 2009 in de categorie ‘monospaces’. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend door het Duitse weekblad Bild am Sonntag, maar ook door de lezers van AutoBILD en vergelijkbare Europese magazines die in 25 landen verschijnen.

 

Het is een onbetwistbare overwinning geworden voor de Scénic: met 30,6 % van de stemmen werd de monospace de overduidelijke winnaar van het Gouden Stuurwiel. In totaal brachten meer dan 250.000 mensen uit 25 Europese landen hun stem uit.

46 auto’s verdeeld over zes categorieën vochten om de stem van de lezers bij deze 34e editie van het Gouden Stuurwiel, een wedstrijd die voor het eerst werd gehouden in 1976. In de categorie ‘monospac’ en in de categorie ‘supersportief’ stemmen de lezers rechtstreeks op hun favoriet. De winnaars worden beoordeeld op verschillende criteria waaronder design, productie, comfort, wegligging, veiligheid, kwaliteit en ook milieuvriendelijkheid.

De nieuwe Renault Scénic is sinds juni 2009 op de markt en is momenteel met 14% marktaandeel de tweede meest verkochte monospace in Europa – met een verschil van slechts 1200 stuks met de nummer één. Het is te verwachten dat de Scénic voor het einde van dit jaar weer zijn leiderspositie inneemt in het segment van de compacte monospaces in West-Europa.


image/jpeg


  

| Disclaimer