Onze occasiontoppers


image/jpeg
 
image/jpeg

image/jpeg

Renault Talisman nu ook leverbaar als Estate


image/jpeg

Na de Renault Talisman Sedan is nu ook de Estate-versie leverbaar. Met 4,86 m is die één centimeter langer dan de Talisman Sedan. Door de forse wielbasis (2,81 m) is er veel binnenruimte. De royale spoorbreedte voor en achter van 1,61 m zorgt voor een uitstekende stabiliteit en comfort. De Talisman Estate heeft uitgebalanceerde proporties, net als de Sedan. De Estate heeft ranke dakrails en een lange dakspoiler. De lijnen van de Renault Talisman Estate zijn dynamisch en functioneel – en dat zijn essentiële factoren bij de keuze voor een stationwagon’, zegt Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design.

Net als de sedanversie, leverbaar sinds december 2015, is de Talisman Estate zeer royaal bedeeld met interieurruimte. De hoofdruimte voorin bedraagt 90 cm, achterin 87 cm en dat is 3 cm meer dan in de Sedan.
Dankzij Renaults Easy Break-systeem is de achterbank eenvoudig neer te klappen in twee ongelijke delen door middel van twee hendels in de bagageruimte. De bagageruimte in de Renault Talisman Estate bedraagt 572 liter onder de hoedenplank en met de achterbank in de normale positie. De lengte van de bagageruimte is dan 112 cm. Met de achterbankleuning neergeklapt is de laadvloer 201 cm lang en bedraagt de ruimte bijna 1.700 liter (VDA).
De handsfree achterklep van de Talisman Estate kan worden geopend met een simpele beweging van de voet onder de achterbumper. De opening is 108 cm breed en de tildrempel slechts 57 cm hoog. De leuning van de brede, uiterst comfortabele voorstoelen in de Talisman Estate zijn voorzien van Cover Carving Technology – een nieuwe, vormvaste maar flexibele, duurzame lichtgewicht schaal. Die zorgt voor 3 cm extra beenruimte achterin en een gewichtsbesparing van één kilo per rugleuning.  

BOSE Surround Sound
De Renault Talisman Estate biedt de inzittenden de uitstekende geluidskwaliteit van het optionele BOSE Surround Sound. BOSE en Renault hebben vanaf het begin van de ontwikkeling van de Talisman Estate samengewerkt aan een speciaal op dit model afgestemde geluidsinstallatie. Het systeem is volledig aangepast aan het akoestische karakter van de auto, zodat het elke nuance in het geluid natuurgetrouw weergeeft.

R-Link 2
Uiteraard is de Renault Talisman Estate, net als de Sedan, voorzien van Renaults R-Link 2-multimediatablet, met een portrait 7” of een landscape 8,7” scherm. R-Link 2 is het Controlecentrum van de auto, waarmee alle systemen eenvoudig worden bediend, zoals het navigatiesysteem, het audiosysteem, de rijhulpsystemen en de climate Control.

Multi-Sense
Multi-Sense-technologie biedt de bestuurder de keuze uit vier voorgeprogrammeerde instellingen (‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Neutral’ en ‘Eco’) en een volledig te programmeren ‘Perso’-modus. Deze modi zijn te selecteren via het R-Link 2-multimediasysteem en de knop op de middenconsole. Afhankelijk van de gekozen instelling varieert de respons van de motor op het gaspedaal, de instellingen van de EDC-transmissie, de mate van bekrachtiging van het stuurwiel, de instellingen van de Electronic Damper Control en de instellingen van het 4Control-systeem.

image/jpeg

Veiligheid

Renault hecht veel waarde aan veiligheid en heeft de Talisman Estate uitgerust met veel veiligheidsvoorzieningen. Op gebied van actieve veiligheidsvoorzieningen zijn er  rijhulpsystemen zoals Adaptive Cruise Control, Active Emergency Braking System, Lane Departure Warning, Safe Distance Warning, Traffic Sign Recognition, Blind Spot Warning, Easy Park Assist, parkeersensoren rondom en Hill Start Assist.
Passieve veiligheidssystemen zijn: twee adaptieve airbags vóór, zijairbags vóór, gordijnairbags vóór en achter, veiligheidsgordels met spanners en spankrachtbegrenzers, anti-whiplashstoelen die zo zijn vormgegeven dat de passagier niet onder de gordel kan doorschieten bij een frontale aanrijding, twee ISOFIX-bevestigingspunten voor een kinderzitje achterin die voldoen aan de nieuwe i-Size norm voor kinderzitjes en vier zitplaatsen met conventionele bevestigingspunten voor een kinderzitje.

Initiale Paris
Net als de Espace zijn ook de Talisman Sedan en de Talisman Estate in de Initiale Paris-uitvoering leverbaar. Deze uitvoering biedt de berijder het beste wat Renault te bieden heeft op het gebied van uitrusting, comfort en service.
De Renault Talisman Estate Initiale Paris is leverbaar met de ENERGY TCe 200 benzinemotor in combinatie met een zeventraps EDC-transmissie, de ENERGY dCi 130 met een zestraps EDC-transmissie, en met de ENERGY dCi 160 dieselmotor met een zestraps EDC-transmissie.

De Renault Talisman is vanaf juni leverbaar op de Nederlandse markt voor een vanafprijs van  31.790 euro.

image/jpeg
  

| Disclaimer